Preţurile petrolului au stagnat luni, deoarece presiunile de scădere din cauza preocupărilor legate de cererea în principalul importator China au compensat sprijinul din partea cererii puternice din alte regiuni, restricţiile de ofertă ale OPEC+ şi tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia pieţelor financiare la tentativa de asasinare a fostului preşedinte al SUA Donald Trump a fost în atenţia analiştilor.

Dolarul american s-a stabilizat după câştigurile de la începutul sesiunii, care au afectat petrolul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3 cenţi, la 85,06 dolari pe baril, până la ora  13:26 GMT. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a câştigat 7 cenţi, până la 82,28 USD.

”Datele chineze, inclusiv operaţiunile de rafinărie şi importurile de ţiţei, nu sunt de sprijin. Dar creşterea cererii în alte părţi este încă sănătoasă”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Preţul ţiţeiului a scăzut săptămâna trecută, după patru săptămâni de câştiguri, deoarece speranţele unei cereri puternice de vară în SUA au fost contracarate de îngrijorarea faţă de cererea din China.

Datele chineze de luni s-au adăugat la această îngrijorare. A doua cea mai mare economie a lumii a crescut cu 4,7% în trimestrul aprilie-iunie, au arătat cifrele oficiale, cea mai lentă creştere în primul trimestru din 2023.

Vineri, cifre separate au arătat că importurile de ţiţei ale Chinei au scăzut cu 2,3% în prima jumătate a acestui an.

Cu toate acestea, situaţia volatilă din Orientul Mijlociu continuă să ofere o primă geopolitică pentru petrol, deşi o capacitate ample de rezervă deţinută de Arabia Saudită şi de alţi membri ai OPEC are un suport limitat pentru preţuri, spun analiştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.