Contractele futures pentru ţiţeiul Brent şi pentru ţiţeiul WTI, de pe piaţa americană, au scăzut vineri cu circa 2%, din cauza reducerii cererii chineze şi a speranţelor mai mari pentru un acord de încetare a focului în Gaza, care ar putea atenua tensiunile în Orientul Mijlociu şi preocupările legate de aprovizionare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 1,60 USD, sau cu 1,98%, la 80,74 USD pe baril.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a scăzut cu 1,5 dolari, sau cu 1,92%, la 76,78 dolari pe baril.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Rafinăriile din SUA se pregătesc, de asemenea, să reducă producţia, pe măsură ce se apropie sfârşitul sezonului de vară, la începutul lunii septembrie.

Al doilea cel mai mare rafinator al naţiunii, Valero Energy Corp, a declarat joi că cele 14 rafinării ale sale vor funcţiona la 92% din capacitatea combinată în al treilea trimestru.

Rafinăriile Valero au funcţionat la 94% în al doilea trimestru.

Pe ansamblul săptămânii, preţul petrolului Brent a coborât cu peste 1%, în timp ce preţul WTI a scăzut cu peste 3%.

Date recente, cum ar fi cifrele din 20 iulie, care arată că importurile totale de păcură din China au scăzut cu 11% în prima jumătate a anului 2024, au stârnit îngrijorări cu privire la perspectiva mai largă a cererii din China.

”Cifrele privind creşterea peste aşteptări a PIB-ului SUA, au susţinut iniţial piaţa de ţiţei. Cu toate acestea, aceste câştiguri au fost umbrite de preocupările legate de scăderea cererii de petrol din China”, a declarat George Khoury, şeful global al educaţiei şi cercetării la CFI.

În Orientul Mijlociu, speranţele unei încetări a focului în Gaza au luat amploare. O încetare a focului a făcut obiectul negocierilor de luni de zile, iar oficialii americani cred că părţile sunt mai aproape ca niciodată de un acord pentru o încetare a focului de şase săptămâni, în schimbul eliberării de către Hamas a ostaticilor de sex feminin, bolnavilor, persoanelor în vârstă şi răniţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.