Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 1% din cauza îngrijorării provind o încetinire a economiei chineze care ar reduce cererea şi în ciuda unui consens din ce în ce mai mare că Rezerva Federală a SUA ar putea începe să-şi reducă dobânda cheie în septembrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures Brent au scăzut cu 82 de cenţi, sau cu 1%, la 84,03 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 94 de cenţi sau cu 1,1%, la 80,97 dolari pe baril.

”Date economice mai slabe continuă să curgă din China, deoarece programele de sprijin guvernamentale au fost dezamăgitoare, multe dintre rafinăriile din China reducând cererea de combustibil”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

A doua cea mai mare economie a lumii a crescut cu 4,7% în aprilie-iunie, au arătat datele oficiale, cea mai mică creştere după primul trimestru din 2023, care a ratat o prognoză de 5,1% dintr-un sondaj Reuters.

Creşterea a încetinit faţă de expansiunea de 5,3% din trimestrul anterior, împiedicată de o scădere prelungită a sectorului imobiliar şi de nesiguranţa locurilor de muncă.

Între timp, economia globală este pe cale să înregistreze o creştere modestă în următorii doi ani, pe fondul scăderii activităţii în SUA, a unui ritm minim în Europa şi a consumului şi a exporturilor mai puternice în China, dar riscurile pentru această cale abundă, a declarat marţi Fondul Monetar Internaţional, în previziunile sale actualizate din Wolrd Economic Outlook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.