Preţul ţiţeiului Brent au atins joi cel mai ridicat nivel din aprilie, depăşind 87 de dolari pe baril, după ce datele din ziua precedentă au arătat o scădere a stocurilor din SUA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 21 cenţi, sau cu 0,2%, la 87,55 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 28 cenţi, la 84,15 USD pe baril, în tranzacţii reduse de sărbătoarea Zilei Independenţei în SUA.

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În sesiunea anterioară, preţul petrolului Brent a câştigat 1,3%, pentru a se stabili la 87,34 USD  pe baril, acesta fiind cel mai ridicat nivel de închidere din 30 aprilie.

Preţul petrolului WTI a atins un maxim al ultimelor 11 săptămâni, de 83,88 USD pe baril.

Aceste câştiguri au urmat unei scăderi mai mari decât erau aţteptările a stocurilor de ţiţei din SUA.

Administraţia pentru informaţii în energie (AIE) a raportat o scădere a stocurilor de 12,2 milioane. Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o extragere de 680.000 de barili.

Preţurile petrolului au scăzut anterior cu până la 83 de cenţi, dar scăderea era de aşteptat să nu dureze, având în vedere slăbiciunea dolarului şi o perspectivă mai bună pentru cererea de combustibil din SUA după datele EIA, a declarat analistul PVM Tamas Varga.

În schimb, comenzile industriale germane au scăzut în mod neaşteptat în mai, adăugându-se semnelor că redresarea celei mai mari economii a Europei rămâne slabă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.