Fostul premier laburist britanic Tony Blair (1997-2007) îl sfătuieşte duminică pe noul premier din tabăra sa Keir Starmer să pregătească ”un plan pentru controlul imigraţiei”, una dintre principalele îngrijorări ale britanicilor - care a contribuit la ascensiunea Partidului Reform UK (antimigranţi şi antisistem) în alegeirle legislative de joi, relatează AFP,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Întrr-un editorial publicat în Sunday Times, Tony Blair îşi enumeră ”sfaturile” adresate lui Keir Starmer.

El face o paralelă cu situaţia din Franţa şi Italia.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Fostul premier, care a rămas discret în timpul campaniei electorale, avertizează că partidul antiimigraţie şi antisistem  ”ridică o provocare şi Partidului Laburist (Labour)”, în pofida faptului că obţinut voturi de la conservatori.

Laburiştii au obţinut o victorie foarte largă în alegerile legislative de joi, însă Reform UK a sedus 14% dintre alegători şi şi-a făcut intrarea în Parlament cu cinci deputaţi, inclusiv liderul formaţiunii Niger Farage, o figură a dreaptei dure.

”Subiectele culturale, la fel de mult, dacă nu mai mult decât subiecte economice, sunt în centrul” acestui vot, apreciază Tonyy Blair.

În privinţa acestui punct, ”politica britanică are multe în comun cu politica europeană”, în care partidele politice tradiţionale ”suferă o destabilizare”, consideră el, dând exemplul Franţei şi Italiei.

Tony Blair aprecuază că Regatul Unit ”are nevoie de un plan pentru controlul imigraţiei”, de o ”nouă abordare strictă” în domeniul securităţii şi justiţiei şi că ”este necesar să evite orice slăbiciune în privinţa «wokismului»”.

Tony Blair, care conduce un infliuent centru de reflecţie, elogiază în editorialul său inteligenţa aetificială (IA), în care vede un instrument ideal de luptă împotriva imigraţiei ilegale.

El pledează în favoarea introducerii unei cărţi de identitate digitale britanice, ”pentru ca să ştim precis cine are dreptul să fie aici”.

Ministrul Comerţului Jonathan Reynolds nu a exlus total această posibilitate.

Invitat de presă să vorbească în numele Guvernului Starmer duminică, el a declarat că ministrul de Interne Yvette Cooper şi serviciile acesteia ”vor examina tot felul de idei” în vederea controlării imigraţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.