Şase persoane au fost rănite duminică în prima eliberare a taurilor - ”encierro” - la sărbătoarea San Firmin, care a început sâmbătă la Pamplona, în nordul Spaniei, anunţă Guvernul regional, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cinci dintre răniţi - inclusiv un american în vârstă de 26 de ani de la New York - au fost voctime ale haosului, iar un spaniol în vârstă de 37 de ani a fost atins uşor cu cornul de către un taur, anun ţă în acest comunicat Guvernul din Navarra, regiunea a cărei capitală este Pamplona.

Eliberarea taurilor a atras mulţimea, deoarece este vorba despre prima sărbătoare San Firmin din acest an, care a căziut duminica.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Aceste ”encierro” tradiţionale sunt un punct de atracţie al festivităţilor care se desfăşoară în fiecare dimineaţă la ora locală 8.00 (9.00, ora României).

Sărbătoarea San Firmin, în timpul căreia participanţii se îmbracă în alb şi roşu, atrag vizitatori din întreaga lume, iar scriitorul american Ernest Hemingway le-a imortalizat în roamnul său ”The Sun Also Rises” din 1926.

Timp de opt zile, sute de persoane aleargă, în aceste ”encierro”, pe strzile pavate ale Pamplonei aproximativ 850 de metri, în faţa unor tauri de luptă, cu obiectivul de a se apropia cât mai mult de ei.

Cursa, la care poate participa orice persoană în vârstă de peste 18 ani, se încheie la arenele oraşului, unde au loc după-amiaza corride, în care cei şase tauri sunt ucişi.

Aceste ”encierro” se soldează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi.

Ultima moarte a avut loc în 2009, când un tînăr spaniol în vârstă de 27 de ani a fost luat în coarne de către un taur.

Începând din 1911, de când se compilează date, au murit cel puţin 16 alergători.

Festivităţile, care există din Evul Mediu, încep la 6 iulie cu lansarea ”chupinazo”, o rachetă pirotehnică, şi se încheie la 14 iulie.

Ele dau loc unui vârtej de concerte, procesiuni religioase, focuri de artificii şi băute până în zori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.