NYSE a anunţat luni că a rezolvat problema tehnică care a făcut ca acţiunile de clasa A ale Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, să pară că ar fi scăzut cu aproape 100% la Bursa de Valori din New York, pentru cea mai mare parte a perioadei de tranzacţionare de dimineaţă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţiile cu acţiuni Berkshire Hathaway, precum şi cu cele ale Barrick Gold şi Nuscale Power, care înregistraseră şi ele scăderi dramatice, au fost suspendate din cauza problemei tehnice. Ulterior, toate cele trei acţiuni şi-au reluat tranzacţiile. Nu este clar câte acţiuni au fost afectate de problema tehnică.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

ŞTIREA INIŢIALĂ

O problemă tehnică produsă luni la Bursa de Valori din New York a făcut ca acţiunile de clasa A ale Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, să pară în scădere cu aproape 100%, transmite CNBC.

Tranzacţionarea cu acţiunile afectate a fost oprită, cum ar fi cele ale Barrick Gold şi Nuscale Power, care înregistraseră şi ele scăderi dramatice.

Ulterior tranzacţiile cu acţiuni Barrick şi Nuscale au fost reluate.

NYSE a declarat într-o actualizare de la ora 10:11 ET că investighează o problemă tehnică legată de benzile de limitare în sus şi în jos, care sunt mecanisme de oprire a tranzacţiilor cu acţiuni, pentru volatilitate excesivă.

Nu este clar exact câte acţiuni sunt afectate de problemă. Cauza defecţiunii tehnice a fost neclară.

După ce NYSE a declarat că se confruntă cu probleme, Consolidated Tape Association, organizaţia folosită de marile burse pentru a furniza în comun cotaţii bursiere în timp real, a raportat un eşec anterior care a determinat-o să treacă la centrul său de recuperare în caz de dezastru.

Au fost înregistrate mai puţin de 4.000 de tranzacţii pentru acţiunile de clasa A ale Berkshire, când tranzacţionarea a fost oprită. Tranzacţionarea a continuat cu acţiunile de clasa B, care au scăzut cu mai puţin de 1% luni dimineaţă.

Opririle nu par să aibă un efect notabil asupra valorii mediilor majore ale pieţei.

Problemele de la NYSE sunt un alt memento că schimburile şi furnizorii de date care sunt esenţi pentru Wall Street nu sunt complet lipsiţi de erori.

Alte exemple recente includ o blocare de o oră pentru fluxurile de date de index CME săptămâna trecută şi o eroare a sistemului Nasdaq în decembrie, care a dus la anularea unor comenzi.

NYSE a avut şi o zi în ianuarie 2023 în care licitaţiile de deschidere pentru unele acţiuni nu au avut loc în mod corespunzător.

În zilele normale, acţiunile originale de Clasa A ale Berkshire au una dintre cele mai mari etichete de preţ de pe Wall Street.

Săptămâna trecută, o acţiune Berkshire din Clasa A s-a vândut cu aproximativ 45% mai mult decât preţul median al unei case din SUA.

Acţiunile Berkshire din clasa A au atins un maxim istoric de 634.440 de dolari pe unitate pe 28 martie.

Asta pentru că Buffett nu a împărţit niciodată acţiunile, deoarece doreşte să atragă acţionari care sunt orientaţi spre investiţii cu orizonturi pe termen lung.

Protejatul său Ben Graham a spus că mulţi acţionari ai Berkshire îşi folosesc acţiunile ca un cont de economii.

Berkshire a emis acţiuni de clasă B în 1996, la un preţ egal cu o treizecime dintr-o acţiune de clasă A, pentru a satisface investitorii mai mici care doresc o mică parte din performanţa lui Buffett.

Buffett este cel mai mare acţionar al Berkshire, deţinând peste 38% din acţiunile de clasa A, potrivit FactSet. ”Oracolul din Omaha” s-a angajat să ofere pentru caritate averea pe care a construit-o la Berkshire, conglomeratul din Omaha pe care a început să-l conducă din 1965.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.