Deutsche Lufthansa şi-a redus pentru a doua oară estimările privind câştigurile pentru 2024 şi a emis un avertisment de profit pentru al doilea trimestru, deoarece una dintre cele mai importante companii aeriene europene se confruntă cu randamente scăzute şi cu probleme operaţionale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertismentul subliniază îngrijorările cu privire la un trimestru mai slab sub aşteptări pentru companiile aeriene, deoarece acestea se confruntă cu costurile ridicate ale forţei de muncă şi de operare, precum şi cu veniturile medii slabe pe pasager din cauza presiunii asupra preţurilor biletelor.

Lufthansa se aşteaptă pentru 2024 la un câştig ajustat înainte de dobânzi şi impozite (EBIT) între 1,4 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) şi 1,8 miliarde, în scădere faţă de ţinta anterioară de aproximativ 2,2 miliarde.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

EBIT-ul ajustat al grupului în al doilea trimestru a scăzut cu mai mult de o treime, la 686 de milioane de euro. Compania raportează rezultatele trimestrului al doilea pe 31 iulie.

”Va fi lansat un program cuprinzător de redresare”, care afectează marca Lufthansa şi transportatorul regional Cityline, a spus compania, adăugând că marca sa de bază a fost afectată în mod special de tendinţele negative ale pieţei.

”O scădere legată de piaţă a randamentelor în toate regiunile de trafic – în special în Asia – a avut un impact negativ”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lufthansa a emis un avertisment de profit pentru primul său trimestru în aprilie, pe fondul creşterii cheltuielilor legate de grevă. De asemenea, a citat ”ineficienţe în operaţiunile de zbor” ale Lufthansa şi Cityline şi întârzierile livrărilor de avioane.

Alţi transportatori, inclusiv Ryanair, au avertizat cu privire la o creştere mai lentă a preţurilor biletelor decât se aşteptau, Air France-KLM afirmând în primul său trimestru că se confruntă cu costuri unitare mai mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.