Producătorul de oţel Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex Galaţi, anunţă că va reporni furnalul nr. 5 în următoarele zile, ”pe fondul unui portofoliu solid de comenzi”. Compania este al doilea cel mai mare consumator de energie din România. Repornirea are loc în urma unei întâlniri a preşedintelui executiv al Liberty Steel Group Sanjeev Gupta cu viceprim-ministrul României Marian Neacşu, care a avut loc marţi la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă şi acoperite organic, LIBERTY Galaţi anunţă repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere. Repornirea are loc în urma unei întâlniri a preşedintelui executiv al LIBERTY Steel Group Sanjeev Gupta cu viceprim-ministrul României Marian Neacşu, care a avut loc ieri la Bucureşti”, anunţă compania.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activităţii furnalului pentru furnizarea produselor din oţel clienţilor locali din infrastructură şi construcţii navale, cât şi planurile Liberty de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oţel verde.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Compania a solicitat sprijinul guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi în implementarea mecanismelor existente pentru susţinerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuţiei, viceprim-ministrul a subliniat importanţa companiei siderurgice din Galaţi pentru economia românească şi necesitatea continuării investiţiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluţiilor care să susţină repornirea furnalului.

”Având un business cu o poziţie stabilă pe piaţă, repornirea Furnalului nr. 5 va contribui la creşterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă şi de produse acoperite furnizate clienţilor săi care dezvoltă proiecte de infrastructură de anvergură atât în România, cât şi în toată Europa. De asemenea, LIBERTY Galaţi este o companie solidă, care nu este afectată de situaţia de la Ostrava”, precizează compania.

După întâlnirea de la Bucureşti, Ajay Aggarwal, preşedintele Consiliului de Administraţie al Liberty Galaţi, a declarant că ultimele douăsprezece luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, ”dar suntem încurajaţi de suportul acordat de Guvernul României.”

”Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări şi pentru a susţine rolul esenţial pe care îl are compania din Galaţi în producţia de oţel necesară în infrastructura strategică, precum şi în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanţul valoric. Odată cu repornirea Furnalului nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oţel, precum tablă groasă şi produse acoperite, şi să accelerăm producţia odată cu redresarea pieţei pe care sperăm cu toţii să o vedem în Europa”, a spus Ajay Aggarwal.

Cu o capacitate de producţie de 3 milioane de tone de oţel pe an, Liberty Galaţi este cel mai mare producător de oţel integrat din România.

Compania anunţa în noiembrie 2023 că ”Liberty Galaţi este al doilea mare consumator de energie din România, iar creşterea preţurilor la energie are un impact masiv în costurile variabile, care au crescut de la 8% în 2019 la circa 40% pe tona de oţel în prezent”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.