iBanFirst, furnizor de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, anunţă că a intermediat plăţi internaţionale în valoare de 660 milioane de euro pentru companiile de comerţ din România în prima jumătate a anului, marcând o creştere de 203% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea volumului de plăţi a fost determinată de activitatea dinamică de import-export a clienţilor. Baza de clienţi a iBanFirst cuprinde 565 de companii din România şi 1.300 de companii din întreaga regiune. Rezultatul poziţionează România şi Europa Centrală şi de Est ca fiind piaţa cu cea mai mare creştere a volumului tranzacţiilor pentru grupul iBanFirst în prima jumătate a anului 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”iBanFirst, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, a intermediat plăţi internaţionale în valoare de 660 milioane de euro pentru companiile de comerţ din România în prima jumătate a anului 2024, marcând o creştere de 203% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul poziţionează România şi Europa Centrală şi de Est drept piaţa cu cea mai mare creştere a volumului de plăţi şi tranzacţii pentru grupul iBanFirst în prima jumătate a acestui an”, anunţă compania.

Creşterea semnificativă a volumului plăţilor în primele şase luni ale anului a fost impulsionată de activitatea comercială dinamică a clienţilor şi de creşterea operaţiunilor de import-export. Volumul ridicat al tranzacţiilor a contribuit, de asemenea, şi la o creştere a veniturilor de 106%, regiunea CEE generând în prezent 40% din rata de creştere a veniturilor totale ale grupului iBanFirst. Baza de clienţi a fintechului cuprinde 565 de companii de comerţ din România şi 1.300 de companii din întreaga regiune.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

„România este acum una dintre cele mai importante pieţe europene pentru noi, cu rezultate solide la indicatori cheie precum rata de creştere, volumul tranzacţiilor, veniturile, integrarea de noi clienţi şi retenţia angajaţilor. Ne menţinem angajamentul de a susţine companiile de comerţ româneşti să îşi atingă obiectivele de creştere internaţională, oferindu-le servicii cu valoare adăugată”, a declarat Johan Gabriels, director regional pentru Europa de Sud-Est în cadrul iBanFirst.  

iBanFirst are o echipă formată din 20 de experţi FX. Portofoliul de clienţi al fintech-ului include companii de import-export din industria auto, agricultură, energie, IT şi telecomunicaţii, construcţii şi retail.

”Valoarea tranzacţiilor transfrontaliere efectuate prin intermediul platformei iBanFirst variază de la câteva mii la milioane de euro. De asemenea, contextul economic şi geopolitic instabil din ultimii ani a determinat tot mai multe companii să apeleze la soluţii de gestionare a riscurilor pentru a se proteja împotriva volatilităţii valutare. Această tendinţă a condus la o cerere considerabilă pentru servicii de hedging, care au înregistrat o creştere anuală de peste 20% şi reprezintă acum 35% din veniturile iBanFirst pe piaţa locală”, anunţă compania.

Compania intenţionează să investească în continuare pe piaţa românească prin extinderea echipei sale din Bucureşti, îmbunătăţirea capacităţilor tehnologice şi lansarea de noi produse adaptate la nevoile întreprinderilor locale.

Grupul iBanFirst are în prezent 13 birouri în 10 ţări europene (Franţa, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania şi Marea Britanie), precum şi un parteneriat white label în Grecia. Grupul procesează lunar tranzacţii în valoare de peste 1,4 miliarde euro.

Înfiinţat în anul 2016, fintechul iBanFirst furnizează companiilor de comerţ servicii de plăţi transfrontaliere, schimb valutar şi management al riscului, combinând capacităţile unei platforme de ultimă generaţie cu expertiza specialiştilor în domeniul forex. Are peste 350 de angajaţi în 10 ţări europene şi un volum de tranzacţii de circa 1,4 miliarde de euro lunar.

Fintechul este susţinut financiar de banca franceză de investiţii Bpifrance, de liderii europeni în investiţii de capital de risc Elaia şi Xavier Niel, precum şi de fondul de investiţii american Marlin Equity Partners. Ca instituţie de plată reglementată de Banca Naţională a Belgiei, iBanFirst are autorizaţia de a opera pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.