Startupurile spaţiale au atras investiţii globale DE 2,41 miliarde de dolari între aprilie şi iunie, marcând al treilea trimestru consecutiv de creştere a finanţării, potrivit companiei britanice de investiţii Seraphim Space, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DE CE ESTE IMPORTANT

Această tendinţă pozitivă urmează unei perioade de rate ale dobânzilor ridicate, care au descurajat investitorii să finanţeze companiile implicate în construcţia de rachete, sateliţi şi servicii de date spaţiale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Companii precum SpaceX şi Planet Labs au devenit din ce în ce mai vitale, pe măsură ce tensiunile geopolitice determină ţările să cheltuie mai mult pe imagini şi active bazate pe satelit pentru colectarea de informaţii şi comunicaţii.

Investiţiile în Europa au fost constante faţă de trimestrul anterior, în timp ce în America de Nord au scăzut cu aproximativ 50%. C

u toate acestea, tranzacţiile sunt adesea anunţate după sfârşitul unui trimestru şi este prea devreme pentru a spune dacă un declin în Statele Unite sugerează un 2024 slab sau o redresare accidentată, a spus firma de investiţii în tehnologie spaţială.

Investiţiile din trimestrul analizat au fost propulsate de o investiţie de 943 de milioane de dolari în Shanghai Spacecom Satellite Technology, cea mai mare afacere chinezească de tehnologie spaţială până în prezent.

Această evoluţie reflectă o hotărâre tot mai mare a investitorilor chinezi de a rivaliza cu capacităţile SUA în spaţiu, se arată în raport.

”Sunt optimist când prevăd că, cel puţin în ceea ce priveşte creşterea, piaţa investiţiilor spaţiale în 2025 va fi mai bună decât în ​​2024, pentru că, din păcate, nu văd că provocările geopolitice din întreaga lume se vor rezolva în următoarele 18 luni”, a declarat James Bruegger, director de investiţii la Seraphim Space.

Investiţiile spaţiale globale, de 2,41 miliarde dolari în al doilea trimestru, au fost mai mari decât cele 2,39 miliarde dolari din perioada ianuarie-martie şi cele 1,16 miliarde dolari cu un an mai devreme, potrivit Seraphim Space.

Companiile spaţiale au înregistrat investiţii în valoare de 8,5 miliarde de dolari în cele 12 luni încheiate în luna iunie a acestui an, în creştere faţă de cele 5,1 miliarde de dolari din perioada corespunzătoare a anului precedent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.