Este puţin probabil ca directorii Boeing să fie acuzaţi penal pentru accidentele mortale din 2018 şi 2019 care au ucis 346 de persoane, deoarece termenul de prescripţie a trecut probabil, au declarat oficialii Departamentului de Justiţie al SUA membrilor familiei victimelor, într-o întâlnire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Detaliile au fost coroborate de o persoană familiară cu întâlnirea care a avut loc vineri şi cu corespondenţa văzută de Reuters.

Termenul limită pentru urmărirea penală a majorităţii infracţiunilor federale este de cinci ani.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Departamentul de Justiţie a constatat la mijlocul lunii mai că Boeing a încălcat un acord de urmărire penală amânată (DPA) din 2021, care a protejat compania de o acuzaţie penală rezultată din accidentele fatale.

Oficialii au fost de acord să ceară unui judecător să respingă acuzaţia de conspiraţie pentru fraudarea Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA), atâta timp cât Boeing respectă termenii acordului pe o perioadă de trei ani, care s-a încheiat la 7 ianuarie 2024.

Dar un incident produs în timpul zborului cu două zile înainte de expirarea acordului a scos la iveală probleme de siguranţă şi calitate. Un panou de uşă al unui avion nou Boeing 737 MAX 9 s-a desprins în timpul unui zbor  al companiei Alaska Airlines din 5 ianuarie.

Boeing are timp până pe 13 iunie să afirme orice dezacord cu constatarea departamentului că a încălcat acordul din 2021.

Departamentul de Justiţie are timp până pe 7 iulie să informeze un judecător federal din Texas despre planurile sale.

Boeing crede că ”a onorat termenii acordului” şi aşteaptă cu nerăbdare să răspundă Departamentului de Justiţie.

Departamentul de Justiţie nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Departamentul cântăreşte mai multe opţiuni, inclusiv dacă să judece Boeing sau să prelungească DPA cu un an.

Oficialii ar putea, de asemenea, să încheie un nou APD sau să ajungă la un acord de non-urmărire penală, care să nu implice supravegherea instanţei.

Oficialii ar putea încerca, de asemenea, să negocieze un acord cu Boeing pentru acuzaţia de fraudă din 2021 sau să ducă compania în judecată pentru aceasta.

Boeing ar putea fi, de asemenea, acuzată pentru comportamentul său pe parcursul mandatului de trei ani al DPA, deşi oficialii nu au găsit dovezi ale vreunei infracţiuni comise în acea perioadă, au declarat procurorii familiilor victimelor, potrivit sursei familiarizate cu întâlnirea.

Membrii familiei victimelor discută să solicite oficialilor să solicite o pedeapsă sporită în cazul în care Boeing va fi urmărită penal şi condamnată, a declarat sursa pentru Reuters.

În cadrul întâlnirii, oficialii Departamentului de Justiţie au spus că cred că nu sunt în măsură să dovedească cazurile de ucidere din culpă sau fraudă federală care implică componente de aeronave, dincolo de orice îndoială rezonabilă, a adăugat persoana.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.