Preţurile petrolului au scăzut luni, pentru a doua sesiune consecutivă, ajungând la cel mai redus nivel din peste o lună, în timp ce investitorii au privit dincolo de decizia preşedintelui american Joe Biden de a nu candida pentru un al doilea mandat şi s-au concentrat pe stocurile în creştere şi semnele unei cereri slabe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul futures pentru ţiţeiul Brent a scăzut cu 57 de cenţi, sau cu 07%, la 82,09 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 11 iunie.

Contractul futures pentru ţiţeiul din SUA West Texas Intermediate, cu livrare în august, care expiră luni, a scăzut cu 33 de cenţi, sau cu 0,4%, la 79,79 dolari pe baril, de asemenea, un minim de o lună.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Contractele futures WTI cu livrare în septembrie au scăzut cu 45 de cenţi, până la 79,80 USD pe baril.

Comercianţii au privit dincolo de decizia lui Biden şi, de asemenea, au ignorat escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu pentru a se concentra în schimb pe o perspectivă tehnică slabă, stocurile ample şi cerere slabă, a scris luni biroul de tranzacţionare al TACenergy.

Deşi piaţa petrolului este vizibil strânsă în acest moment, este aşteptat să atingă un echilibru până în al patrulea trimestru din acest an şi un excedent până în anul viitor, trăgând preţurile petrolului Brent spre 70 de dolari pe baril în 2025, potrivit analiştilor Morgan Stanley.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.