Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, afirmă că românii au fost mândri de a putea face afaceri, de a putea fi capitalişti şi a menţionat că nu conta ce afacere aveai, că era vorba de un magazin cu profit de 1%, erai capitalist şi se mândreau părinţii cu tine. El a adăugat că am rămas cam în aceeaşi zonă şi în prezent şi că marea problemă a IMM-urilor din România este lipsa de valoare adăugată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Florin Pogonaru a vorbit, joi, la conferinţa News.ro  - IMM-urile, oxigen pentru România, ediţia a III-a, despre principala problemă a IMM-urilor. 
”Dacă mă întrebaţi care e principala problemă a IMM-urilor în ţara asta, este valoarea adăugată, lipsă de valoare adăugată. De unde vine? Vine dintr-o mentalitate, şi discutăm şi mentalitatea de unde vine, din a fi subfurnizor de subfurnizor. De-a lungul timpului am văzut că istoria ne-a dus cumva pe direcţia asta. O să ne întrebăm de ce pe noi şi nu pe polonezi. Probabil că răspunsul corect la chestiunea asta este lipsa de predictibilitate, diversele influenţe în schimbări de legislaţie în toate direcţiile de-a lungul timpului, încât te simţeai instabil, fragil şi nu-ţi ardea să faci strategii pe termen lung, să te gândeşti cum organizezi întreprinderea nu-ţi venea să te gândeşti la inovare, să investeşti în oamenii tăi”, a afirmat Florin Pogonaru. 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a amintit cum au început românii să facă afaceri. 
”Până la urmă ştii cum am început? Am fost mândri de a fi capitalişti. Nu conta ce afacere faci, că ai un magazin la care faci 1% profit sau nu ştiu ce, erai capitalist, se mândreau părinţii tăi cu tine. Noi am cam rămas adesea pe acolo. E important să faci ceva, nu să faci valoare adăugată. Cum putem face valoare adăugată? Că asta e foarte uşor de zis, dar greu de făcut. În primul rând trebuie să ai cu cine la nivel de întreprindere, să ai personalul cu care faci. Acum uitaţi-vă că personalul ăla, mentalitatea începe de la a şti să foloseşti calculatorul cât de cât, să nu-ţi fie frică de el, să fii mai productiv. Valoarea adăugată înseamnă chestii elementare de folosirea calculatorului”, a mai declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.
Evenimentul  IMM-urile, oxigen pentru România, ediţia a III-a este organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri  Asociaţia Română a BăncilorCEC BankFNGCIMMGTA GroupROCA, iar partener organizaţional Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.