Elena Lasconi, preşedinta USR, îi solicită lui Marcel Ciolacu, premier în funcţie şi aspirant la funcţia de preşedinte al României, să clarifice public ce măsuri a luat după ce a fost informat oficial de către guvernele Republicii Moldova şi Ucrainei că George Simion este un pericol, că destabilizează ţara. Totodată, Elena Lasconi îi avertizează pe români că PSD are trei candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2024 şi că un vot pentru marioneta lui Marcel Ciolacu înseamnă, de fapt, vot pentru PSD şi sprijin pentru planul iresponsabil al lui Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Marcel Ciolacu, dacă tot vrea să fie preşedinte, să clarifice întâi ce a făcut din funcţia de premier în cazul Simion. Conduce Guvernul, are o majoritate de 60% în Parlament, nu-l împiedică nimic să acţioneze în interesul României. Dar, vedem toţi cum Marcel Ciolacu îşi foloseşte puterea discreţionar, doar în folos propriu şi al PSD. Din fruntea Guvernului României, cu o mână ne îndatorează pe fiecare dintre noi şi cu cealaltă adună voturi pentru Simion. L-aţi auzit vreodată pe Marcel Ciolacu sau pe vreun lider PSD afirmând răspicat că George Simion este un pericol? Îl somez public pe Marcel Ciolacu să termine cu jocurile periculoase pe care le face”, a declarat Elena Lasconi.

Preşedinta USR consideră inacceptabil ca, dintr-un interes personal şi de grup, PSD să împingă spre Cotroceni un personaj considerat „omul ruşilor”, ceea ce pune în joc securitatea României şi chiar soarta ţării.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ne uităm la fraţii noştri din Republica Moldova cum se zbat să ducă ţara spre Vest, la lupta pe care o dă Maia Sandu şi, în acelaşi timp, îl vedem pe Marcel Ciolacu, într-o inconştienţă totală, care face tot ce poate să-l transforme pe Simion în personaj frecventabil. În Europa se fac cordoane sanitare împotriva extremei drepte. În România, PSD, PNL şi AUR fac cordon împotriva liberalismului. USR este singura forţă politică reformatoare. Eu sunt singurul candidat care nu face parte din aceste combinaţii sulfuroase ale vechilor partide”, afirmă Elena Lasconi.

Ea arată că ”PNL are partea sa de responsabilitate în planul inconştient al lui Marcel Ciolacu, în condiţiile în care Nicolae Ciucă, numărul doi în statul român, se mulţumeşte doar să ţipe la tv că partenerul său de guvernare face combinaţii, dar PNL stă la masa Guvernului şi împarte banii cu PSD”.

Elena Lasconi adresează un mesaj şi românilor, cetăţenilor lucizi şi care nu mai pot fi păcăliţi pentru că înţeleg ce se întâmplă în această perioadă şi pericolele uriaşe pe care le implică planul PSD.

”PSD are trei candidaţi anul acesta la alegeri: Ciolacu, Geoană şi Simion. Nu-l mai trec la calcul pe domnul Ciucă de la filiala mai mică şi galbenă a PSD. Dacă realmente vrem altceva după 35 de ani, eu stau în faţa dumneavoastră şi vă spun că se poate. Atenţie, un vot pentru AUR este un vot pentru PSD. Şi Marcel Ciolacu, şeful PSD, nu se dezice de vechile obiceiuri ale partidului pe care îl conduce: se uită în ochii tăi, îţi zâmbeşte, te minte şi îţi bagă mâna-n buzunar să-ţi ia şi banii, apoi îţi ia viitorul şi îl duce la amanet. De noi depinde: risipim voturi sau ne unim şi îi stricăm jocul lui Ciolacu cu marioneta lui, Simion?”, declară Elena Lasconi.

USR precizează că un sondaj realizat în perioada 19-23 octombrie, la comanda USR, arată că Elena Lasconi este singurul candidat realmente din afara sistemului cu şanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Candidata USR este cotată în topul intenţiilor de vot în faţa lui Nicolae Ciucă şi a lui Mircea Geoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.