Compania elveţiană MET Group anunţă că a încheiat un acord de achiziţie de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell, pentru furnizarea de GNL din SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Compania elveţiană MET Group a încheiat un acord de achiziţie FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell. Obiectivul principal al MET este furnizarea de GNL provenit din Statele Unite ale Americii în Europa. Prin semnarea contractului pe termen lung cu Shell, MET Group îşi diversifică şi mai mult portofoliul de produse GNL, contribuind la aprovizionarea clienţilor din Europa”, anunşţă grupul.

Astfel, este acoperită atât cererea propriilor centrale electrice pe gaz, cât şi cea a clienţilor industriali care consumă o cantitate mare de energie, a IMM-urilor şi a clienţilor casnici. Pe lângă consolidarea securităţii în aprovizionare a portofoliului MET în Europa, oferta flexibilă de produse GNL permite şi diversificarea activităţii, oferind companiei posibilitatea să îşi extindă prezenţa geografică către noi regiuni, precum Asia.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

MET are una dintre cele mai diversificate structuri de import de GNL din punct de vedere geografic din Europa. Compania de energie deţine capacităţi pe termen lung de regazeificare în Germania, Croaţia şi Spania şi a importat în 8 ţări diferite în ultimii ani - inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croaţia, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) şi în regiunea nordică (Finlanda).

 În 2023, MET a livrat mai mult de 30 de încărcături de GNL în Europa.

 „Acordul FOB pe termen lung se încadrează perfect în strategia MET privind gazele naturale lichefiate. Avem o poziţie diversificată în aval, bazată pe un portofoliu cu o capacitate de regazeificare în întreaga Europă, care optimizează cerinţele cu ajutorul unor surse de aprovizionare flexibile. Astfel, pasul firesc a fost să obţinem o poziţie FOB pe termen lung care să ne permită diversificarea către pieţele globale de GNL”, declară György Vargha, CEO al MET International AG.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveţia, cu activităţi şi active pe pieţele de gaze naturale şi energie electrică. MET este prezentă în 15 ţări prin intermediul filialelor, pe 30 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 39 de centre internaţionale de tranzacţionare. În 2023, veniturile consolidate ale MET Group s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacţionat de gaze naturale de 88 miliarde metri cubi şi un volum total tranzacţionat de energie electrică de 68 TWh.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.