Arabia Saudită a strâns un total de 12,35 miliarde de dolari din vânzarea de acţiuni la grupul Aramco, după ce a crescut oferta la cea mai valoroasă companie petrolieră din lume, arată un document văzut de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Succesul vânzării de acţiuni şi veniturile suplimentare vor contribui la alimentarea în continuare a ambiţiilor Arabiei Saudite de a investi în noi industrii şi de a-şi diversifica economia dincolo de sectorul petrolier, în cadrul planului său Vision 2030.

Regatul a strâns încă un miliard de dolari după ce a exercitat o aşa-numită opţiune greenshoe, conform documentului, care permite băncilor să plaseze mai multe acţiuni atunci când există cerere din partea investitorilor.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Guvernul a vândut luna trecută o participaţie de 0,64%, sau aproximativ 1,545 miliarde de acţiuni, la Aramco la preţul de 27,25 riali (7,27 dolari) pe acţiune.

Alte 154,5 milioane de acţiuni au fost plasate prin intermediul băncii americane Merrill Lynch, care a acţionat ca manager de stabilizare a tranzacţiei.

Acţiunile Aramco au crescut cu 3,3% de la oferta de luna trecută, tranzacţionându-se la 28,15 riali pe unitate.

Merrill Lynch aafirmat într-un document că şi-a exercitat opţiunea de supraalocare şi că perioada de stabilizare de o lună s-a încheiat fără astfel de tranzacţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.