Compania Alstom anunţă că i-a fost atribuit un contract de furnizare a 90 de trenuri suburbane Adessia Stream către autorităţile locale de transport feroviar de călători go.Rheinland şi Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR), pentru a fi utilizate în reţeaua S-Bahn Köln din Germania. Contractul include şi serviciile de mentenanţă a acestora pe o perioadă de 34 de ani. Cu o valoare de peste 4 miliarde euro, este unul dintre cele mai mari contracte pentru soluţii de mobilitate urbană atribuite vreodată în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”Companiei Alstom i-a fost atribuit un contract de furnizare a 90 de trenuri suburbane Adessia Stream către autorităţile locale de transport feroviar de călători go.Rheinland şi Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR), pentru a fi utilizate în reţeaua S-Bahn Köln din Germania. Contractul include, de asemenea, un acord de servicii complete de mentenanţă pe termen lung, ceea ce înseamnă că Alstom îşi va asuma întreaga responsabilitate pentru mentenanţa trenurilor pe o perioadă de 34 de ani. Aceasta este cea mai mare comandă de până acum pentru Alstom în Germania, cu o valoare totală de peste 4 miliarde euro”, anunţă compania.

Müslüm Yakisan, preşedintele Alstom pentru regiunea DACH, a declarat că noua generaţie de vehicule pentru S-Bahn Köln va avea un impact decisiv asupra transportului public din regiune şi asupra peisajului urban pentru deceniile următoare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Alstom va furniza trenuri confortabile şi inovatoare, cu un nivel ridicat de experienţă pentru pasageri şi accent puternic pe accesibilitate. Suntem deosebit de încântaţi de faptul că VRR ne-a încredinţat nu numai livrarea vehiculelor, ci şi mentenanţa acestora pe parcursul întregului lor ciclu de viaţă", spune Müslüm Yakisan.

 Există două versiuni ale trenului care vor fi livrate, în funcţie de partea de reţea în care vor fi exploatate. Versiunea mai scurtă are 9 vagoane şi o lungime de aproape 150 de metri, în timp ce versiunea mai lungă cuprinde 11 vagoane şi are o lungime de aproape 170 de metri.

"Am comandat un vehicul complet nou dezvoltat, care este adaptat la nevoile şi cerinţele speciale din regiunea noastră. Astfel, ridicăm flota S-Bahn la un nou nivel şi suntem deja nerăbdători să folosim trenurile", spune directorul general al go.Rheinland, Michael Vogel.  

Trenul a fost dezvoltat pentru a răspunde cerinţelor pasagerilor care călătoresc atât pe distanţe scurte, cât şi pe distanţe lungi. Versiunile scurtă şi lungă ale trenului oferă o capacitate totală de peste 1.150 şi, respectiv, 1.340 de locuri. Ambele versiuni au o viteză maximă de 140 km/h.

Trenurile Adessia Stream sunt dotat cu routere Wi-Fi şi prize de curent, aer condiţionat puternic cu agenţi frigorifici ecologici pentru temperaturi cuprinse între -25 şi 45°C, zone pentru cărucioare şi biciclete. Fiecare capăt de vagon are o zonă dedicată scaunelor cu rotile şi este echipat cu o toaletă care este, de asemenea, potrivită pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Aceasta este prima dată în Germania când un tren S-Bahn este echipat cu toalete. Trenurile sunt echipate cu un sistem auditiv digital prin Bluetooth pentru pasagerii cu deficienţe de auz.

Responsabilitatea principală pentru dezvoltarea trenurilor revine uzinei Alstom din Hennigsdorf, Germania. Producţia vehiculelor va avea loc la uzina Alstom din Bautzen, Germania.

Mentenanţa noilor trenuri va fi efectuată în depourile moderne din regiunea Köln. În plus faţă de serviciile de mentenanţă preventivă şi corectivă, Alstom va efectua, de asemenea, mentenanţă predictivă pentru a creşte disponibilitatea vehiculelor, reducând în acelaşi timp costurile de întreţinere şi oferind economii semnificative pe întreaga durată de viaţă a trenurilor. Procesele de mentenanţă vor fi optimizate în mod continuu pe parcursul celor trei decenii ale acordului.

Trenurile suburbane Adessia sunt printre cele mai sustenabile mijloace de călătorie pentru oraşe şi suburbii. Pot circula cu viteze între 120-200 km/h pe reţele electrificate şi neelectrificate.

Compania Alstom are un portofoliu de peste 40.000 de vagoane vândute în peste 60 de reţele de transport suburban din 15 ţări din Europa, Asia, Africa, America şi Australia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.