Principalele acţiuni europene au închis joi la un nivel record, în timp ce traderii au analizat prima reducere a ratei dobânzii de referinţă de către Banca Centrală Europeană (BCE) din septembrie 2019, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă faptul că a atins pentru scurt timp un nou nivel record intraday, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la 524,75 puncte, depăşind cu puţin închiderea record marcată pe 15 mai, potrivit datelor LSEG.

Toate bursele majore şi majoritatea sectoarelor s-au tranzacţionat în teritoriu pozitiv, acţiunile tehnologice crescând cu 1,17%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţi au scăzut cu 0,9%.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acţiunile din domeniul sănătăţii au crescut cu 1,2%, gigantul farmaceutic danez Novo Nordisk urcând cu 3,9%, pentru a atinge un maxim istoric, pe fondul cererii continue pentru medicamentele sale de succes Wegovy, pentru slăbit.

Titlurile Zealand Pharma, care lucrează şi la un medicament pentru slăbit, au sărit în vârful benchmark-ului, cu creştere de 7,4%.

BCE a anunţat joi că a redus dobânda de referinţă cu 0,25 puncte procentuale, punând astfel capăt creşterilor din ultimii doi ani, începând din vara lui 2022, însă viteza şi durata unor viitoare scăderi ale dobânzilor sunt încă ”foarte incerte”, a avertizat preşedinta bpncii centrale, Christine Lagarde.

Pieţele de acţiuni au fost mai liniştite în Statele Unite, S&P 500 fiind în stagnare, în ciuda a două seturi de date sub aşteptări de pe piaţa forţei de muncă din SUA, care au stimulat speranţele de reduceri ale dobânzilor Rezervei Federale.

Indicele german DAX a urcat cu 0,41%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,42%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a avansat cu 0,47%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,95%, iar indicele spaniol IBEX 35 a avansat cu 0,8%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.