Acţiunile Airbus au scăzut cu 9% marţi, după ce compania a declarat că îşi reduce obiectivele pentru 2024, inclusiv cele referitoare la livrările de avioane şi profiturile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Airbus a declarat luni că se aşteaptă acum ca profitul său ajustat înainte de dobânzi şi taxe să se ridice la aproximativ 5,5 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), în scădere de la o estimare anterioară de 6,5 miliarde de euro la 7 miliarde de euro, anunţată pe 25 aprilie.

Compania a declarat că acum anticipează să livreze aproximativ 770 de avioane comerciale în acest an, comparativ cu o previziune anterioară, de aproape de 800.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Airbus şi-a prelungit, de asemenea, termenul ţintă pentru creşterea producţiei aeronavei sale A320.

Acţiunile companiei listate în Europa au scăzut cu 9,6% până la sfârşitul sesiunii.

Reducerile previziunilor sunt parţial legate de problemele lanţului de aprovizionare în afacerile cu avioanele comerciale ale Airbus, a spus compania.

”Airbus se confruntă cu probleme persistente specifice lanţului de aprovizionare, în principal în cazul motoarelor, aerostructurilor şi echipamentelor de cabină”, a menţionat compania.

Airbus a spus că se confruntă şi cu costuri suplimentare în divizia de sisteme spaţiale. A recunoscut ”provocări comerciale şi tehnice” în afaceri şi, prin urmare, costuri de aproximativ 900 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2024, a spus Airbus.

”Acestea sunt legate în principal de ipoteze actualizate cu privire la programe, volumul de muncă, surse, riscuri şi costuri pe durata de viaţă a anumitor programe de telecomunicaţii, navigaţie şi observare”, a spus compania.

Rezultatele semestriale ale Airbus vor fi publicate pe 30 iulie. La începutul acestui an, profitul operaţional al Airbus pentru primul trimestru a fost mai slab decât erau aşteptările, directorul financiar Thomas Toepfer spunând la acel moment că profiturile companiei ”nu sunt deosebit de puternice”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.