Federaţia Sindicatelor din Cultură şi Presă CulturMedia se solidarizează cu acţiunile de protest ale colegilor din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) faţă de promovarea unei politici salariale discriminatorii promovate de Guvern şi faţă de refuzul acestuia de a adopta soluţii corecte şi proporţionale în vederea eliminării inechităţilor salariale, se arată comunicat de presă transmis de sindicalişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CulturMedia "îi invită pe toţi cei care susţin valori democratice şi un dialog social sănătos să se alăture".

Potrivit acestora, "în România anului 2024, e elementar ca angajaţii să nu fie trataţi dispreţuitor şi ameninţaţi pentru că îşi cer drepturile, prin toate metodele legale, aşa cum, din nefericire, s-a întâmplat în cele mai recente zile. Ca şi în cazul profesioniştilor noştri din muzee şi biblioteci, care şi-au strigat nemulţumirile şi revolta în faţa discriminării salariale profunde şi din ce în ce mai mari din Cultură, demers primit cu dispreţ, indiferenţă şi declaraţii populiste de către Guvern, şi colegii din administraţie s-au ales cu ameninţări voalate de disponibilizări, în locul dialogului social. Este de neacceptat ca într-o ţară membră a Uniunii Europene, guvernată de formaţiuni care, prin doctrină ar trebui să se îngrijească de politici sociale corecte, angajaţii care doresc dialog şi soluţii pentru corectarea inechităţilor, să fie trataţi cu atitudine de vătafi, tocmai de aceia care în acest an cer votul cetăţenilor, promiţând o Românie corectă".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

CulturMedia protestează faţă de recenta ordonanţă de urgenţă adoptată, în care "sărăciei i se mai dau 10 procente în două tranşe, în vreme ce alte categorii, susţinute politic, au beneficiat de majorări salariale repetate, unele chiar nesolicitate. Vom fi prezenţi alături de colegii noştri în Piaţa Victoriei, joi, să dăm un vot de blam Ordonanţei Ruşinii şi să le amintim, totodată, Ministrului Culturii şi prim-ministrului, de promisiunile neonorate", au precizat sindicaliştii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.