Romanian Game Awards va premia cele mai bune jocuri video dezvoltate pe plan local în 13 noiembrie, la Teatrul Odeon, în Bucureşti. Dezvoltatorii de jocuri video din România, tinerii care au dezvoltat jocuri în cadrul unor proiecte, concursuri sau indepedent şi agenţiile care au desfăşurat campanii de marketing pentru jocuri video la nivel local în perioada 1 septembrie 2023 - 15 septembrie 2024 se pot înscrie în cadrul competiţiei, pe site-ul evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria din România cuprinde peste 200 de studiouri dezvoltatoare, majoritatea fiind concentrate în Bucureşti şi Cluj, dar şi în oraşe precum Timişoara, Braşov sau Iaşi.

Anul 2024 este de aşteptat să fie un an notabil pentru lansări noi de jocuri pe plan local, cu peste 25 de titluri deja anunţate, şi jocuri precum Zoria: Age of Shattering, ASKA, sau What Have You Done, Father?, acestea fiind deja lansate complet sau parţial.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Categoriile au fost revizuite şi actualizate de către Advisory Board creat special pentru eveniment, astfel că în 2024 vor fi înmânate următoarele premii:
Studioul independent al anului
Compania dezvoltatoare de jocuri video a anului
Cel mai bun proiect de co-dezvoltare
Cel mai bun proiect de servicii de suport
Cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România
Cel mai bun joc studenţesc sau dezvoltat în cadrul unui game jam
Cel mai bun element cu impact social într-un joc
Cel mai bun joc nelansat
Jocul românesc al anului.

RGDA va înmâna şi o serie de premii pentru companiile sau persoanele cu cele mai notabile contribuţii pentru industria dezvoltatoare de jocuri din România.

"Prima ediţie a Romanian Game Awards din 2023 a fost un succes şi un eveniment din care am învăţat multe. Ne-am bucurat să vedem că evenimentul a fost bine primit de industrie şi mai mulţi membri ai comunităţii şi-au manifestat susţinerea şi dorinţa de a se implica. Astfel, pentru anul acesta avem un Advisory Board cu ajutorul căruia am actualizat lista de categorii şi am constituit un juriu internaţional cu experienţă. Cred foarte mult în potenţialul RGA de a deveni un eveniment de referinţă pentru industria locală, care să sărbătorească realizările acesteia şi să atragă atenţia publicului larg din România asupra dezvoltatorilor români de jocuri", a declarat Cătălin Butnariu, RGDA Board Member şi fondator al Romanian Game Awards.

După perioada înscrierilor, care se finalizează la 15 septembrie, juriul va avea la dispoziţie până la 27 octombrie să aleagă câştigătorii.
Membrii juriului provin dintr-o varietate de companii şi medii. Juriul este in mare parte internaţional şi include nume cu experienţă în evaluarea jocurilor, precum Bobby Wertheim, partener la Nocturne Games, Cristian Căileanu, Business Development la Raw Fury sau Philomena Schwab, fondator al Stray Fawn Publishing.

Regulamentul competiţiei şi criteriile pe care dezvoltatorii, agenţiile sau iniţiativele care îşi înscriu jocurile sau proiectele trebuie să le aibă în vedere pot fi accesate aici. Nu în ultimul rând, gala va cuprinde şi momente de divertisment tematice şi anunţuri în premieră pentru gaming-ul local.

Jocul românesc câştigător al primei ediţii Romanian Game Awards a fost "Bear and Breakfast". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.