Regele Charles, care a avut luni o apariţie rară împreună cu prinţul William, a vorbit pe scurt despre unele dintre efectele secundare ale tratamentului său împotriva cancerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizitând Centrul de Aviaţie al Armatei din Middle Wallop, regele a vorbit cu un veteran supravieţuitor al cancerului despre pierderea simţul gustului. Charles al III-lea, care şi-a reluat angajamentele publice la 30 aprilie, este în continuare tratat pentru cancer.

El a sosit la Middle Wallop, în Hampshire, cu un elicopter, însoţit de prinţul William, pe care l-a numit colonel-şef al Army Air Corps.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Acest titlu, care i-a revenit lui Charles în urmă cu 32 de ani, îi aparţine acum prinţului de Wales. Prin urmare, regele i-a acordat titlul fiului său William, actualul Prinţ de Wales şi el însuşi pilot de elicopter. "Un pilot foarte bun", a comentat regele. Este pentru prima dată din 2022 încoace când regele îşi ia un angajament public alături de Prinţul William.

Regele s-a întâlnit, de asemenea, cu militari şi veterani însoţiţi de familiile lor.

"Permiteţi-mi să vă spun că este o mare bucurie să fiu alături de voi, chiar dacă pentru scurt timp, cu această ocazie, dar şi o mare tristeţe, după 32 de ani în care v-am cunoscut pe toţi, admirându-vă numeroasele activităţi şi realizări în perioada în care am avut norocul de a fi colonel-şef al Corpului Aerian al Armatei", a spus regele.

Prinţul de Wales a postat, de asemenea, un mesaj pe reţelele de socializare, arătând cele două vizite anterioare ale sale la Army Air Corps, în 1999 şi 2008.

Vizita are loc în timp ce prinţul Harry şi Meghan îşi încheie călătoria în Nigeria pentru a promova Jocurile Invictus, un eveniment sportiv pentru veteranii răniţi din armată.

Harry, fost căpitan de armată, a servit ca pilot de elicopter în Afganistan în cadrul escadrilei 662, aflată acum sub comanda fratelui său William.

Speculaţiile privind o posibilă întâlnire cu Charles au fost numeroase pe tot parcursul vizitei de săptămâna trecută în Marea Britanie, dar această vizită nu a avut loc.

Prinţul se afla la Londra în 8 mai pentru a participa la o ceremonie care a marcat 10 ani de Jocuri Invictus, i-a trimis o invitaţie tatălui său din cauza unei imcompatibilităţi în program.

Marţi, un purtător de cuvânt al prinţului a explicat că o întâlnire cu tatăl său "din păcate nu va fi posibilă din cauza programului foarte încărcat" al lui Charles al III-lea: "Ducele (...) speră să îl vadă în curând". Harry a zburat apoi în Nigeria împreună cu soţia sa Meghan.

Palatul Buckingham nu a comentat despre vizita lui Harry şi a ales să anunţe ceremonia de luni, care îi va reuni pe Charles şi William, în acelaşi timp cu ceremonia religioasă pentru Jocurile Invictus.

O reconciliere părea totuşi posibilă atunci când regele a anunţat că este bolnav, iar prinţul Harry s-a grăbit să-l vadă.

Contactele dintre Harry şi familia regală au fost întrerupte de la publicarea autobiografiei lui Harry, "The Substitute", care relatează tinereţea turbulentă a lui Harry şi, în special, relaţia sa cu tatăl şi cu fratele William, descris ca fiind "coleric".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.