Una dintre cele mai noi picturi murale de Banksy, cea care înfăţişează un rinocer, a fost deteriorată de un bărbat care purta o cagulă neagră, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Stephanie Lester, martor care a vorbit cu BBC News, a declarat că bărbatul "s-a îndepărtat de o mulţime care-l huiduia".

Desenul cu rinocer acum vandalizat a fost a opta piesă nouă din Londra realizată de Banksy în opt zile.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Un alt martor, Devan Vadukul, a declarat pentru BBC că un "tânăr oarecare" cu o cagulă "s-a apropiat cu neruşinare şi a deteriorat instalaţia cu o etichetă graffiti".

El a adăugat: "Întregul incident a avut loc în mai puţin de 30 de secunde înainte ca el să dispară împreună cu un alt complice". 

Incidentul are loc la o zi după ce Banksy a pictat piranha pe un post de observaţie al poliţiei oraşului Londra. Peştii reprezintă cea de-a şaptea piesă dintr-o serie de opere de artă cu tematică animalieră care au apărut în întreaga capitală. Luni, City of London Corporation a declarat că opera de artă a fost mutată într-un "loc sigur". "Am mutat opera de artă la Guildhall Yard pentru a ne asigura că este protejată în mod corespunzător şi deschisă pentru ca publicul să o poată vedea în siguranţă", a transmis instituţia. 

La 5 august, o capră a apărut pe partea laterală a unei clădiri de lângă Kew Bridge, urmată marţi de o imagine a doi elefanţi cu trompele întreptate una către cealaltă, pe partea laterală a unei case din Chelsea. Trei maimuţe atârnate de un pod din Brick Lane au atras apoi mulţimile miercuri. Joi, pe acoperişul unui garaj din Peckham a fost desenat, pe o antenă parabolică, un lup care urlă. Însă, doar câteva ore mai târziu, nişte bărbaţi au demontat antena.

Echipa de presă a lui Banksy a confirmat că artistul nu are nicio legătură cu furtul desenului şi nici nu îl susţine şi că nu are "nicio cunoştinţă cu privire la locul în care se află antena".

Vineri, localnicii din Walthamstow au descoperit doi pelicani pescuind deasupra unui magazin de peşte. Iar sâmbătă, pe un panou publicitar gol din Cricklewood a apărut un stencil cu o pisică care se întinde.

Mulţimea a huiduit în timp ce piesa din Cricklewood a fost demontată de trei bărbaţi care au declarat că au fost "angajaţi" de o "companie contractantă" pentru a demonta panoul publicitar din motive de siguranţă.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.