Noi titluri de autori români şi străini, publicate în colecţiile de istorie, memorii-jurnale, eseistică, filozofie, literatură română contemporană şi universală, ştiinţă, carte pentru copii vor fi la standul editurilor Humanitas şi Humanitas Fiction de la Bookfest 2024, ediţia XVII-a, în perioada 29 mai–2 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Toate cele peste 1.000 de titluri vor avea reduceri de preţ între 10% şi 15%, iar ediţiile de colecţie vor putea fi cumpărate la preţuri speciale valabile numai la Bookfest.

Din programul editurii Humanitas la Bookfest

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Joi, la standul editurii Humanitas, începând cu ora 18.00, va fi lansată cartea „Şase piese, un autor” de Mimi Brănescu. Mimi Brănescu este scenarist, dramaturg şi actor de film, şi „creierul” din spatele serialului „Las Fierbinţi”, iar la eveniment va fi alături de Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, şi de scriitorul Radu Paraschivescu.

Pasionaţii de istorie sunt aşteptaţi la standul editurii Humanitas vineri, pentru lansarea volumul „Din vremea lui Tudor” de Radu Oltean. Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va încheia cu o sesiune de autografe. Alături de autor, vor fi prezenţi şi Tudor Dinu, autor, profesor doctor abilitat la Universitatea din Bucureşti şi doctor honoris causa al Universităţii Democrit a Traciei (Grecia), şi Radu Gârmacea, autor.

„Scrisoare către Dorothea” de Gabriel Liiceanu va fi lansată, sâmbătă, la standul editurii Humanitas, la ora 14.00. „Prin noi şi numai prin noi, ca fiinţe gânditoare şi cuvântătoare, lumea poate avea sens şi poate fi iubită”, spune Gabriel Liiceanu despre mesajul acestei cărţi, care va fi prezentată alături de Horia-Roman Patapievici şi Lidia Bodea.

De la ora 15.00, tot în standul editurii Humanitas, Tatiana Niculescu lansează cartea „Delicioasa poveste a cozonacului românesc”, surprinde însemnătatea pe care a căpătat-o cozonacul pe meleagurile ţării noastre. Alături de autoare vor vorbi scriitorul Dan Alexe şi psihiatrul Vlad Stroescu.

Radu Paraschivescu va lansa volumul „Libertatea de depresie: Învăluiri şi dezvăluiri de pe la noi”, sâmbătă, de la ora 15.30, în standul editurii. Gabriel Liiceanu şi Cătălin Striblea, alături de autor, vor participa la o discuţie pe tema cărţii şi la o sesiune de autografe. Radu Paraschivescu le aduce cititorilor, chiar în an electoral, o carte care vorbeşte despre îmbinarea dintre scena politică şi minciună, despre impostorii incapabili infiltraţi în instituţii şi pe posturi importante, de unde sunt greu de evacuat.

Duminică, editura Humanitas Fiction organizează la Scena Arena, începând cu ora 13.00, o masă rotundă care va avea ca temă de discuţie „Lumea văzută cu sufletul”, plecând de la cartea lui Thomas Schlesser -  „Ochii Monei”. Alături de autor, pe scenă vor fi jurnalistul cultural Marius Constantinescu, poetul şi traducătorul Bogdan Ghiu, jurnalistul Radu Sergiu Ruba, dramaturgul Matei Vişniec, şi Denisa Comănescu, directoarea editurii Humanitas Fiction.

O altă dezbatere, pornind de la întrebarea „Cu ce se ocupă un preşedinte de ţară?”, având în fundal lansarea cărţii „Ce vrem de la preşedintele ţării? Ghid civic pentru alegătorii români”, scrisă de Cristian Preda, Ciprian Mihali şi Sorin Ioniţă, va fi organizată duminică, de la ora 14.00, la Scena Arena de la Salon. Moderează Ovidiu Nahoi. 

„N-aş vrea să am un preşedinte despre care să nu ştiu la ce se pricepe de fapt. N-aş vrea să am un preşedinte care a făcut, o dată sau de mai multe ori, proba lipsei de onestitate. N-aş vrea să am un preşedinte fără experienţă de viaţă şi de oameni, necopt, sigur de sine fără temei, mândru că e preşedinte, ros de ambiţii impure şi de parvenitism”, spune Andrei Pleşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.