Procurorii Tribunalului Bucureşti au dispus reţinerea a 15 persoane, între care doi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, şase poliţişti locali şi 5 reprezentanţi ai unor firme de transport beton, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au finalizat, miercuri seară, activităţile în dosarul care vizează infracţiuni de trafic şi cumpărare de influenţă, luare şi dare de mită şi abuz în serviciu şi în cadrul căruia au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Au fost reţinute 15 persoane, dintre care 2 fără calitate specială, 2 poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, 6 poliţişti locali şi 5 reprezentanţi ai societăţilor de transport beton.

A fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de 5 persoane, dintre care 1 poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti şi 4 reprezentanţi ai societăţilor de transport beton.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au pus în executare 23 de mandate de percheziţie domiciliară la adrese din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu.

Totodată, au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 20 de suspecţi, precum şi citaţii pentru 15 martori, toate aceste persoane urmând a fi audiate
de către organele de urmărire penală la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Potrivit unor surse judiciare, persoanele suspectate ar fi poliţişti care, în schimbul unor sume de bani, nu aplicau sancţiuni transportatorilor care nu aveau autorizaţii speciale pentru a intra cu autovehiculele de transport beton în Capitală.  Banii ajungeau la poliţişti prin intermediul unor persoane care îi cunoşteau pe aceştia. Poliţiştii primeau o parte din bani si „închideau ochii” la lipsa autorizaţiilor. O astfel de autorizaţie putea ajunge şi la 3.000 de lei pe zi, in funcţie de zonă si de tonaj, au mai precizat sursele citate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.