Editura Litera propune la Bookfest (29 mai - 2 iunie) lansarea unor noi proiecte editoriale, întâlniri cu scriitori, sesiuni de autografe, dezbateri despre cărţile aflate la modă, cu membri ai comunităţii Book Talk România, zeci de noutăţi editoriale în portofoliile de ficţiune, istorie şi dezvoltare personală, promoţii speciale şi oferte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În decursul celor 35 de ani de existenţă, Editura Litera a reuşit să aducă în bibliotecile românilor mii de titluri din cele mai variate domenii, acoperind întreaga ofertă editorială de ficţiune şi de non-ficţiune: colecţii premium de literatură străină şi română, antologii, cărţi de istorie, de artă şi de arhitectură, eseistică, enciclopedii, atlase, dicţionare, cărţi pentru copii, cărţi de cultură generală, de popularizare a ştiinţei, călătorii, parenting şi timp liber. Cu 900 de titluri editate anual în cele peste 50 de colecţii şi imprinturi, cea mai amplă ofertă digitală din România, Grupul Editorial Litera îşi menţine locul în topul celor mai importante edituri din ţară.

Noutăţile Editurii Litera la ediţia Bookfest din acest an stau sub semnul reverenţei pentru scriitorii români contemporani: două noi colecţii dedicate autorilor din ţara noastră - „Perspektiv“ (nonficţiune) şi „Pantazi“ (ficţiune) -, ambele coordonate de poetul, prozatorul şi eseistul Cosmin Perţa, vor fi lansate în premieră în cadrul târgului, „Castelul din oraşul meu” de Ioana Bâldea Constantinescu, primul roman românesc din cea mai importantă colecţie de ficţiune a editurii – „Folio“ –, îşi aşteaptă cititorii în cadrul unui nou eveniment, iar volumul „Laleaua albă. Scrisori şi iubiri din viaţa balerinei Irinel Liciu” de Ionuţ Vulpescu, dedicat uneia dintre cele mai remarcabile figuri ale scenei artistice româneşti este o altă întâlnire de neratat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cititorii pot descoperi la standul editurii „Orez. Cu lapte”, un nou volum de memorii sub semnătura Maiei Morgenstern, o carte ce promite să cucerească rapid inimile cititorilor, aşa cum s-a întâmplat cu „Nu sunt eu” (2020) şi „Eu sunt Maia” (2022), devenite în scurt timp de la apariţie bestsellere naţionale.

În colecţia „Folio“, cititorii sunt invitaţi să descopere cele mai incitante apariţii editoriale din portofoliul de ficţiune străină: „Legământul apei” de Abraham Verghese, autorul bestsellerului „Să tai în piatră vie”, carte aclamată în 2024 deopotrivă de critica internaţională şi de public, „Negustorul de cărţi” de Carsten Henn, roman dedicat iubitorilor de poveşti ţesute în jurul cărţilor, un adevărat fenomen editorial în Germania, „Portret de familie” de Ann Napolitano, o voce unică a literaturii contemporane, şi „Ultimul vis”, un volum inedit de proză scurtă semnat de inegalabilul cineast Pedro Almodóvar.

Iubitorii de non-ficţiune vor găsi la standul Editurii Litera lucrări excepţionale din categoriile istorie, eseu şi memorii şi dezvoltare personală: „Pacea care a pus capăt păcii. Căderea Imperiului Otoman şi crearea Orientului Mijlociu modern” de David Fromkin, „Filiera. Pe urmele unui fost demnitar nazist” de Philippe Sands, „Ce-a urmat după Eden? O scurtă istorie a lumii” de John Charles Chesteen, „Ghidul unui stoic modern. Reguli simple pentru o viaţă mai bună” de William Mulligan şi „Misiune fără sfârşit” de David Goggins, autorul bestsellerului „Nu mă poţi răni”, carte vândută în peste 4 milioane de exemplare.

Peste 1.000 de titluri vor fi la standul Litera. Cititorii vor beneficia de reduceri de până la 70%, oferte atractive personalizate pentru o serie de titluri şi cadouri–surpriză: sacoşe de pânză, accesorii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.