Documentarul „Speranţă” („The One with the Hope”), o producţie Max Original poloneză prezintă viaţa şi misiunea activistei daneze Anja Ringgren Lovén care s-a dedicat salvării copiilor vulnerabili din Nigeria, se vede pe Max.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizat de Ewa Marcinowska şi prezentat de celebra jurnalistă şi activistă poloneză Martyna Wojciechowska, documentarul combină imagini de arhivă cu interviuri, prezentând povestea extraordinară a lui Lovén şi impactul său în Africa de Vest.

Anja Ringgren Lovén a captat atenţia publicului în 2015, când a fost fotografiată oferind apă unui băieţel nigerian de 2 ani, pe care l-a numit Hope. Copilul fusese abandonat şi era pe punctul de a muri, victimă a acuzaţiilor de vrăjitorie - o practică întâlnită în anumite comunităţi nigeriene. Acest moment crucial a marcat începutul unei călătorii remarcabile pentru Anja, soţul ei David şi micuţul Hope.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Documentarul „Speranţă” prezintă în detaliu munca lui Lovén ca fondatoare a organizaţiei "Land of Hope". Acest refugiu, unul dintre cele mai mari din Africa de Vest, oferă un cămin sigur pentru peste 90 de copii care au fost victimele unor abuzuri similare.

Documentarul vorbeşte despre situaţia acuzaţiilor de vrăjitorie în Nigeria, o practică ce afectează dramatic vieţile multor copii. În contextul greutăţilor financiare şi al lipsei de educaţie, aceste acuzaţii servesc adesea drept pretext pentru reducerea numărului de persoane dependente în familii, ducând la abuzuri severe, abandon şi chiar moartea copiilor nevinovaţi.

Un moment deosebit de emoţionant al documentarului este întâlnirea facilitată de Martyna Wojciechowska între Hope, acum în vârstă de 10 ani, şi mama sa biologică. Această scenă ilustrează complexitatea situaţiilor cu care se confruntă Lovén şi echipa sa în fiecare zi, precum şi impactul muncii lor asupra vieţilor copiilor şi ale familiilor acestora.

Martyna Wojciechowska, una dintre cele mai respectate personalităţi din Polonia şi fondatoarea Fundaţiei UNAWEZA, aduce o contribuţie semnificativă documentarului. Experienţa sa vastă în jurnalism şi activismul social se îmbină perfect cu empatia şi expertiza regizoarei Ewa Marcinowska, cunoscută pentru realizarea filmelor care inspiră schimbări sociale pozitive.

„Speranţă” nu este doar un documentar, ci şi o sursă de inspiraţie. Prin prezentarea muncii Anjei Ringgren Lovén şi a impactului "Land of Hope", filmul încurajează spectatorii să descopere această poveste captivantă despre curaj, speranţă şi schimbare socială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.