Venisajul expoziţiei "Metereze", de Clara Manea, va avea loc joi, de la ora 18.30, la Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am dorit să aduc un omagiu istoriei Olteniei, locul în care am crescut, şi numeroaselor cule şi conace fortificate care se înalţă şi acum în jurul satelor, ca să vegheze asupra destinului locuitorilor. Ameninţările erau multe, venind mai ales de peste Dunăre, în secolele trecute, când bandele de jefuitori apăreau atât de des şi de multe ori împărţeau prada cu paşalele otomane. Românii trebuiau să se apere, iar în anotimpul rece, când unele maluri ale Dunării erau îngheţate şi puteau fi uşor trecute, atunci culele îşi serveau scopul cel mai bine, atât de apărare a boierilor, cât şi de avertizare a satului, la zărirea vreunei cete de tâlhari. Cu o formă elegantă şi o demnitate tăcută, culele se înalţă şi acum pe văile Jiului şi Oltului, martore ale unui trecut inedit, încărcat de legende. Termenul provine din limba turcă, în care "kule" înseamnă "turn". Tehnica tablourilor expuse în această expoziţie este mixtă, de multe ori am combinat grafica cu pictura în cafea, sau cu acuarele", spune artista Clara Manea. 

Expoziţia va putea fi vizitată în Sala Acvariu, până în data de 16 iunie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.