METRIK Architecture, una din firmele de arhitectură care a pariat pe o echipă fresh, cu o viziune aparte, idealistă pe alocuri şi, a câştigat. În ultimii ani au creat proiecte semnificative şi au dat viaţă celor care se pierdeau în istoria timpului. În faţa protejării patrimoniului românesc, METRIK a stat drept în anul 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În apropierea zonei Mogosoaia, METRIK Architecture îşi prezintă cu cel mai recent triumf arhitectural – o clădire care integrează perfect o faţadă verde pe un teren de colţ plin de provocări.

“Acest proiect exemplifică abordarea noastră inovatoare a designului, depăşind complexităţile gestionării luminii naturale a soarelui, promovând în acelaşi timp sustenabilitatea şi estetica urbană.” spune Vlad Balosin, Arhitect si General Manager al METRIK Architecture.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Abordarea provocării sitului din colţ

Situl din colţ, caracterizat prin unghiurile sale incomode şi orientarea nefericită la lumina soarelui, a necesitat o analiză cuprinzătoare pentru a înţelege relaţia dintre soare şi umbră pe durata întregii zile. Alte obstacole în calea designului au fost şi clădirile vecine care contribuiau la problema iluminării naturale, pe lângă aspectul legat de intimidate, care trebuia acum şi el studiat mult mai atent. “Folosind software-uri de modelare, echipa noastră de proiectare a realizat un imobil de 12 etaje si a plasat strategic cele 71 de apartamente pentru a maximiza lumina naturală în interior“.

Configuraţie pe mai multe niveluri

Pentru a naviga prin limitările sitului, echipa a implementat un design pe mai multe niveluri care include terase de diferite dimensiuni şi înălţimi diferite ale podelei, oferind spaţii funcţionale fără a compromite estetica. Din punct de vedere structural, firma de arhitectură a fost în strânsă legătură cu echipa de ingineri, în scopul realizării unei structuri eficiente şi functionale pentru o clădire cu o formaă unică. “Am avut cu totii o abordare foarte meticuloasa, am analizat fiecare zonă în parte şi am trecut prin multe iteraţii până am ajuns la o soluţie finală care imbina creativitatea arhitecturală şi precizia inginerească.

Harpa: Design şi inovaţie

“Am proiectat o faţadă uimitoare care simulează eleganţa corzilor unei harpe, realizate din metal şi împodobite cu plante. Elementele verticale imit graţios corzile delicate ale instrumentului, creând o combinaţie armonioasă între artă şi arhitectură. Pentru a-i spori frumuseţea naturală, am integrat plante care se împletesc printre barele metalice, aducând o notă de verdeaţă şi viaţă structurii, asigurând izolaţie, îmbunătăţind calitatea aerului şi sporind estetica vizuală a întregului imobil. Această faţadă vie adaugă un farmec vizual unic, si promovează un mediu sustenabil, care îmbină creşterea organică cu designul modern si favorizează o conexiune între ocupanţii clădirii şi natură.” conchide echipa METRIK Architecture.

 

Aşadar, BT4N este o dovadă a capacităţii celor de la METRIK Architecture de a depăşi provocările arhitecturale cu creativitatea şi sustenabilitatea în prim plan. Acest proiect nu numai că abordează complexităţile unui sit dificil de colţ, dar are si potentialul de a fi un exemplu pentru designul urban conştient de mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.