Un miner din judeţul Alba, care a lucrat ca inginer în sectorul minier, a prezentat, pentru Ziarul Unirea, o decizie de pensionare din care reiese că pensia lui a scăzut, în urma recalculării, cu peste 5800 de lei. Bărbatul a povestit jurnaliştilor locali că astfel de scăderi înregistrează toţi foştii mineri care au ieşit la pensie, în cele mai multe situaţii scăderile în urma recalculării fiind de peste 1.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Un pensionar care a lucrat 40 de ani în sectorul minier, dintre care 22 de ani în subteran, a prezentat jurnaliştilor de la Ziarul Unirea decizia pe care a primit-o în urma recalculării pensiei, decizie prin care pensia sa scade cu peste 5800 de lei.
„Am lucrat la Cupru Min Abrud Roşia Poieni, timp de aproape 40 de ani, numai în minerit, dintre care 22 de subteran. Restul la uzina de preparare, tot în minerit. Mi-a venit pensia cu o scădere de 5800 şi ceva”, a declarat fostul inginer minier pentru Ziarul Unirea.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, spune că toţi foştii săi colegi au primit decizii de recalculare prin care pensiile le scad. El subliniază că, deşi li s-a spus că vor primi pensiile aflate în plată, nu pe cele recalculate, scăderile în urma recalculării îi duc în situaţia de a nu mai beneficia de indexări pentru mulţi ani înainte.
„Toţi colegii mei cu care am lucrat la Cupru Min au pensia diminuată cu cel puţin 1.000 de lei. Sunt multe nemulţumiri. Ar trebui să scoată parlamentarii, să modifice legea, dacă nu pot să scoată alta. Să rămână cei din grupele speciale cu ce a fost până acuma, să intre la indexări şi ei... (...) Dar dacă după alegeri, după ianuarie, să zic: ia ia tu pensia aia pentru care ţi-a trimis decizia!”, a adăugat bărbatul.
El susţine că „sunt mai mulţi la care a scăzut pensia cu 4000, 3000... Sunt mulţi, celor mai mulţi le-a scăzut de la o mie de lei în sus”
”La cât de mult mi-a scăzut pensia, eu nu cred că voi ajunge ziua să prind vreo majorare de 2% sau 5 %, în funcţie de cât e rata inflaţiei”, a adăugat bărbatul.
Fostul miner spune că din cauza prafului şi a siliciului, atât el cât şi colegii lui suferă
„Subteranul e subteran, trebuie să intri pe tuneluri. Vă daţi seama cât praf e acolo, intri pe tunel, nu te vezi la câţiva metri”, a subliniat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.