Atunci când vorbim despre examenul psihologic, trebuie avut în vedere faptul că este, în multe domenii, un criteriu eliminatoriu pentru angajare şi, ca atare, este recomandat să fie tratat cu toată importanţa cuvenită. Acest aviz nu determină doar compatibilitatea potenţialului angajat cu postul, ci şi personalitatea, trăsăturile cognitive şi emoţionale ale persoanei testate, oferind angajatorilor un tablou clar şi complex nuanţat. Pentru a te pregăti corespunzător, există câteva lucruri pe care este important să le iei în considerare. Acest material reuneşte cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere înainte de susţinerea examenului psihologic, pentru a te asigura că îl vei trece cu brio! Iată ce trebuie să ştii despre examenul de obţinere a avizului psihologic la angajare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avizul psihologic la angajare, de ce contează şi care sunt lucrurile de care trebuie să ţii cont:

  • Care este scopul unui aviz psihologic

Evaluarea psihologică nu reprezintă doar un capriciu al angajatorilor. Pentru anumite funcţii, deţinerea unor abilităţi cognitive, de lucru în echipă, de gestionare a stresului, precum şi a altor trăsături de personalitate relevante pentru postul pe care ţi-l doreşti, ajută recrutorii să selecteze cei mai potriviţi candidaţi, experienţa ta şi cunoştinţele de specialitate nefiind întotdeauna de ajuns!

  • Înţelege tipul de teste utilizate

În cadrul testărilor psihologice, în vederea angajării, se folosesc mai multe tipuri de teste, care pot fi grupate în următoarele mari categorii:

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
  1. Teste de personalitate, care oferă o imagine detaliată asupra personalităţii tale şi a modului în care te comporţi în diferite situaţii stresante.
  2. Teste de aptitudini cognitive, care măsoară capacitatea ta de a gândi critic, de a rezolva probleme şi de a analiza informaţii într-un mod logic.
  3. Teste de aptitudini emoţionale, care arată abilitatea de a recunoaşte şi gestiona nu doar emoţiile celorlalţi, ci şi propriile stări emoţionale.
  4. Simulări de grup, care oferă posibilitatea angajatorului de a verifica aptitudinile tale reale de lucru în echipă, colaborare şi cooperare.
  • Pregăteşte-te din timp

Dacă ideea de a fi supus unui test pentru obţinerea unui aviz psihologic pentru angajare, îţi produce anxietate, atunci află că poţi remedia acest aspect cu uşurinţă! Tot ce trebuie să faci, înainte de a fi testat în vederea obţinerii avizului psihologic pentru angajare, este să te odihneşti din plin, să te concentrezi pe capacităţile tale interioare şi să ai încredere în tine. Dacă vrei să fii sigur înainte de ziua cea mare, există disponibile pe internet o multitudine de simulări de teste psihologice, utile pentru familiarizarea cu formatul şi tipul de întrebări pe care le vei întâlni în timpul examinării. În plus, dacă constaţi că ai nevoie de nişte sfaturi extra şi utile, poţi apela cu încredere la serviciile terapeutice oferite de o clinică de încredere, precum cele ale centrului Realm din Bucureşti (sau de pe terapierealm.ro)!

În concluzie, examenul psihologic este un instrument valoros de selecţie a candidaţilor pentru un job important. Pentru a te asigura că treci de această probă cu bine, ţine cont de aceste detalii şi ţine minte că testarea psihologică este despre cât de potrivit eşti cu postul la care visezi, şi nu un pretext pentru ca ceilalţi să te judece ca persoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.