Principala problemă a lunilor de vară sunt diverse insecte, de care este imposibil să scapi fie acasă, fie în natură. Insectele provoacă multe neplăceri: bâzâitul enervant lângă ureche şi senzaţiile dureroase după ce te înţeapă. În plus, ţânţarii sunt cei mai răspândiţi şi te poţi confrunta cu ei oriunde şi aproape în orice moment al zilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Să vedem cum te protejezi efectiv de ţânţari în cele ce urmează

Soluţii de protecţie împotriva ţânţarilor în natură

Când pleci la picnic sau la o plimbare, ai grijă de siguranţa ta din timp. În primul rând, alege haine închise, astfel încât ţânţarii să aibă acces redus la zonele deschise ale corpului. Pentru natură, poţi lua un spray de tantari cu tine.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 Aceasta se aplică uşor, are efect de durată şi chiar te protejează de muşcăturile enervante de ţânţari.

Alegând un produs de protecţie individuală, acordă atenţie următoarelor criterii:

Forma de prezentare

Aceasta poate fi cremă sau soluţie. Crema este potrivită pentru pielea sensibilă, de obicei este hipoalergenică, dar poate crea senzaţia de ceva lipicios pe piele. Soluţia este uşor de aplicat, şi este potrivită pentru orice situaţie. Alege soluţii contra insectelor pe auchan.ro şi mergi în natură protejat.

Zona de aplicare

Unele produse pot fi pulverizate doar pe haine, altele, pe haine şi corp, iar unele, exclusiv pe piele.

Gradul de protecţie

Acesta este indicat pe ambalaj şi conţine informaţii despre durata de acţiune a produsului. Depinde de concentraţia substanţei active şi determină frecvenţa posibilă de utilizare a acestuia.

Termenul de valabilitate

Utilizarea unui produs expirat nu este doar ineficientă, ci şi periculoasă — poţi obţine o arsură chimică sau o reacţie alergică puternică.

Compoziţia

Este foarte important să studiezi personal lista ingredientelor produsului pentru a te asigura că printre acestea nu se află substanţe la care tu sau copilul tău sunteţi alergici.

Ce alungă ţânţarii

Există o listă extinsă de arome şi plante care sunt considerate eficiente împotriva ţânţarilor. Poţi lua în considerare următoarele:

Socul

Sucul şi mirosul frunzelor acestui arbust nu sunt pe placul ţânţarilor. Pentru protecţie, încearcă să te aşezi lângă un tufiş de soc în timpul picnicurilor sau poţi culege frunze de soc şi să le porţi cu tine.

Cireşul amar (doar în perioada de înflorire)

Acest mod de combatere a insectelor enervante este util primăvara. Buchetele de crengi de cireş amar au un miros plăcut pentru oameni, dar respingător pentru ţânţari. Le poţi aşeza pe verandă sau la ferestre în timpul relaxării la ţară.

Coniferele

Bradul, molidul, pinul şi ienupărul ajută la alungarea ţânţarilor. Poţi folosi ace şi conuri. O altă variantă de protecţie este să dizolvi câteva picături de ulei esenţial de conifere în apă şi să aplici soluţia pe păr, haine şi piele. Acest lucru te va ajuta să scapi de atenţia enervantă a insectelor.

Citricele

În timpul plimbărilor, poţi folosi uleiuri esenţiale de lămâie, portocală, lime sau grapefruit. La picnicuri sau în timpul relaxării la ţară, poţi pune pe masă felii din aceste fructe. Aroma cuişoarelor amplifică proprietăţile citricelor. Poţi folosi condimentul uscat sau să adaugi ulei esenţial de cuişoare peste fructele tăiate.

Uleiul de peşte

Aplicat pe piele, acest remediu alungă eficient ţânţarii şi alte insecte.

Fumul

Focul de tabără este o componentă esenţială a relaxării în natură. Fumul va servi ca o bună protecţie împotriva ţânţarilor. Dacă adaugi ace de pin sau conuri de molid în foc, efectul va fi şi mai puternic.

Plantele aromatice

Ţânţarii nu suportă mirosul de valeriană, mentă, cimbru şi roiniţă. Poţi pulveriza infuzii sau decocturi ale acestor plante pe haine şi corp. Uleiul de cuişoare are acelaşi efect.

Ca protecţie, poţi folosi şi produse speciale, în formă de cremă, spray sau soluţii.

În concluzie, protejarea împotriva ţânţarilor în natură este o condiţie necesară, nu doar pentru a te bucura de odihnă plăcută, ci şi pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Alege întotdeauna produse profesionale testate, tratează imediat înţepăturile şi, dacă este necesar, consultă-te cu un medic. Dacă faci totul corect şi foloseşti preparate eficiente, niciun ţânţar nu-ţi va putea strica vacanţa!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.