Te pregăteşti de amenajarea băii, dar nu ştii exact cu ce să începi? Decorarea unui astfel de spaţiu poate deveni o provocare, mai ales pentru o familie numeroasă. De ce? Pentru că încăperea trebuie compartimentată inteligent, în aşa fel încât să ofere fiecărui locuitor intimitatea şi confortul de care are nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există multe soluţii pentru depozitare, care te pot scuti de eforturile suplimentare pentru obţinerea atmosferei dorite. Eşti curios să afli care sunt cele mai apreciate? Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să ştii despre

Soluţii de depozitare în baie

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Orice spaţiu poate fi valorificat prin intermediul obiectelor de mobilier. Cel din baie, mai ales, are nevoie de alternative ingenioase atât din punct de vedere al organizării, cât şi al designului. De ce? Locul este expus factorilor de umiditate, ceea ce poate influenţa semnificativ armonia vizuală şi rezistenţa în timp a pieselor.

Totuşi, nu trebuie să-ţi faci griji, există multe opţiuni pe piaţă, care te vor ajuta în mod sigur să obţii rezultatele dorite. Iată câteva sfaturi pe care le poţi lua în considerare:

  • Instalează dulapuri baie deasupra chiuvetei, toaletei sau bideului pentru a depozita obiecte de toaletă, produse cosmetice sau decoraţiuni. Alege rafturi din lemn, sticlă sau metal, în funcţie de stilul de amenajare abordat. Ai grijă cum mixezi finisajele şi nuanţele. Pentru o baie îngustă, unde spaţiul e destul de limitat, paleta cromatică trebuie să includă culori neutre precum bej, alb sau gri.
  • Foloseşte organizatoare pentru sertare. Dacă ai o familie numeroasă, cel mai bine ar fi să alegi soluţii multifuncţionale pentru depozitare. Organizatoarele pentru sertare sunt ideale pentru a serpara obiectele mici precum paletele de machiaj, periuţele de dinţi sau accesoriile pentru păr. Este o idee numai bună care te va scuti de riscul supraaglomerării vizuale.
  • Profită de locul disponibil la nivelul pereţilor. Montează şine, cârlige sau suporturi pe perete pentru a depozita prosoapele, halatele sau chiar bateria de baie. Astfel, vei menţine chiuveta ordonată şi vei da senzaţia de continuitate. Toate elementele se vor completa pentru a oferi senzaţia de tot unitar perfect. Totuşi, recomandat ar fi să optezi pentru modele durabile, dar în acelaşi timp interesante din punct de vedere al designului.

Organizarea spaţiului

Înainte de a alege piesele de mobilier baie e esenţial să gândeşti totul dintr-o perspectivă de ansamblu. Degeaba investeşti în obiecte valoroase dacă nu se potrivesc cu stilul de amenajare sau cu nevoile fiecărui membru al familiei.

Aşadar, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul:

  • Măsoară spaţiul disponibil şi fă un inventar al lucrurilor necesare pentru derularea rutinei zilnice. Foloseşte o listă pentru a nota doar priorităţile. Profită şi de locul rămas liber pe pereţi, dar ai grijă la proporţii.
  • Organizează obiectele pe categorii în spaţiile de depozitare. Asigură-te că fiecare are un loc desemnat şi aşază produsele pe care le foloseşti frecvent la vedere. Eventual, foloseşte etichete pentru organizatoare şi cutii. Astfel, îţi va fi mult mai uşor să identifici conţinutul.
  • Nu-ţi fie teamă să integrezi decoraţiuni. Baia nu trebuie să fie doar un spaţiu funcţional, ci un loc dedicat relaxării. Pentru un plus de intimitate, alege soluţii creative precum sculpturi, tablouri abstracte sau plante în ghivece suspendate.
  • Menţine ordinea.  Dedică o zi pe săptămână curăţeniei. Nu numai că vei reîmprospăta atmosfera generală, dar vei prelungi durata de utilizare a mobilierului. Ai grijă, însă, la caracteristicile produselor de curăţare. Evită detergenţii prea agresivi sau substanţele toxice.
  • Alocă un buget adecvat pentru achiziţionarea de mobilier chiuvetă baie. Fie că optezi pentru dulapuri cu oglindă integrată sau rafturi suspendate, calitatea este principalul aspect pe care trebuie să mizezi. Orientează-te către materiale finisate cu atenţie şi cere părerea unui specialist înainte de cumpărare.

 

Urmează sfaturile de mai sus şi obţine baia la care ai visat mereu!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.