Fie că este vorba despre politică, schimbările climatice sau medicina modernă, răspândirea dezinformării are un efect dăunător asupra societăţii. Afirmaţiile false, pe lângă faptul că sunt dificil de identificat, creează adesea confuzie şi sunt dăunătoare, aşa cum sunt şi deciziile neinformate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un astfel de mit este acela că, dacă fumezi mai puţine ţigări, vei reduce efectele nocive cauzate de fumat. Aceasta este o afirmaţie complet neadevărată - nu există un nivel de consum la care utilizarea ţigărilor să fie lipsită de riscuri. Fumatul, chiar şi în cantitate mică, poate provoca daune corpului tău, motiv pentru care fumătorii cărora le pasă de sănătatea lor ar trebui să ceară sfaturi şi sprijin pentru a renunţa complet la tutun şi la produsele cu nicotină. Mai simplu spus, singura modalitate de a elimina riscul de efecte nocive este să renunţi definitiv la fumat.

În fumul de ţigară există peste 6.000 de substanţe chimice, dintre care aproximativ 100 au fost identificate de autorităţile de sănătate publică ca fiind nocive sau potenţial nocive. În ceea ce priveşte fumatul, mulţi cred în mod greşit că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate. Însă, deşi creează dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, nicotina nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului, ci nivelurile ridicate de substanţe chimice nocive şi potenţial nocive din fumul generat de ardere sunt principala cauză a acestor boli. Anumite persoane nu ar trebui să folosească produse care conţin nicotină. Acestea includ femeile însărcinate sau care alăptează şi persoanele cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială severă sau diabet. Minorii nu trebuie să folosească sau să aibă acces la produse care conţin tutun sau nicotină.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fumătorii adulţi care nu renunţă la fumat ar putea dori să exploreze alternative mai bune la continuarea fumatului. De exemplu, produsele fără fum, fundamentate ştiinţific, pot reduce nivelurile de substanţe nocive în comparaţie cu ţigările, având în vedere absenţa arderii tutunului.

Separarea faptelor de ficţiune ne ajută să luăm decizii informate în viaţa noastră. Renunţarea la ţigări este un pas pozitiv sub orice formă – cea mai bună alegere pentru fumători este să renunţe complet la ţigări şi nicotină, dar pentru cei care nu o fac, explorarea opţiunilor fără fum poate reprezenta o alternativă mai bună faţă de continuarea fumatului.

(Material realizat cu susţinerea Philip Morris România)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.