Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 7-5, 7-6 (2), de germana Angelique Kerber, locul 4 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Partida a durat o oră şi jumătate.

Halep şi Kerber au multe calităţi comune: jocul de pe linia de fund a terenului, mobilitatea şi disponibilitatea la efort, unghiul deschis al loviturilor, inteligenţa în joc. Dar şi puncte slabe, cum ar fi vulnerabilitatea serviciului. Meciul pe care l-au jucat ele, marţi, pe arena centrală de la All England Club, a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale turneului feminin.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Partida a fost strânsă, însă Kerber a făcut diferenţa cu mai multă încredere, agresivitate şi concentrare, cu un ritm constant şi cu ceva şansă. Halep a fost tot timpul cu un pas în spate, a dus o luptă de urmărire şi a cedat în momentele culminante, în finalul ambelor seturi.

Germana a început cu serviciul şi a condus cu 1-0. A urmat apoi o serie de break-rebreak ce părea nesfârşită. După opt ghemuri în care niciuna dintre jucătoare nu şi-a fructificat servciul, Halep a servit şi a pus ghemul în dreptul ei pe tabelă în premieră. Era scorul de 5-5 şi imediat germana a ridicat scorul la 6-5. Halep a servit din nou şi i-a scăpat o minge de break adversarei. Românca a făcut dublă greşeală în acel moment, iar setul, unul fără nicio egalitate, a intrat în palmaresul germanei, cu 7-5, după 40 de minute.

De la un anumit punct, setul al doilea a avut o istorie aproape la fel. La 3-2 pentru ea, câştigătoarea de la Australian Open a obţinut un break şi a iniţiat o nouă serie de ghemuri câştigate de o jucătoare pe serviciul celeilalte. Kerber a condus cu 4-2 şi 5-3, însă jucătoarea română nu a cedat şi a egalat la 5. Apoi fiecare sportivă a câştigat câte un ghem, pe propriul serviciu.

Halep a deschis tie-break-ul cu un punct câştigat pe serviciul rivalei, dar următorul punct l-a făcut la scorul de 1-5. Românca nu a mai găsit resurse de a reveni şi germana s-a impus cu 7-6 (2) în setul secund, după alte 50 de minute.

Fără să cedeze vreun set la această ediţie, Kerber se califică pentru a doua oară în semifinale la Wimbledon şi micşorează diferenţa la întâlnirile directe cu Halep, 2-3. Tot jucătoarea germană s-a impus, cu  6-2, 6-2, în penultima partidă disputată cu Halep, în aprilie, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Calificarea în sferturi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 250.000 de lire sterline şi cu 430 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul I, după ce în 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon, cea mai bună performanţă pentru jucătoarea din Constanţa.

După ce a pierdut în primul tur la Australian Open şi în optimi la French Open, Halep a avut la Londra cel mai bun parcurs al ei la un Grand Slam în acest an.

Simona Halep este anunţată pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open, care va începe săptămâna viitoare, la Arenele BNR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.