Naţionala feminină a României va evolua în preliminariile Campionatului European din 2021 în Grupa H, din care fac parte şi Elveţia, Belgia, Croaţia şi Lituania, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Nyon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acesta este ultimul meu tren spre un turneu final, aşa că sunt dispusă să urc în el, chiar dacă vor fi multe staţii de parcurs. Personal voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a nu avea niciun regret la finalul campaniei de calificare! Îmi doresc enorm să particip la un turneu final şi cred că România merită să fie acolo, să se numere printre cele mai bune 16 echipe din Europa!”, a declarat căpitanul naţionalei, Florentina Olar-Spînu, potrivit frf.ro.

Componenţa tuturor grupelor:

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Grupa A: Olanda, Rusia, Slovenia, Turcia, Kosovo, Estonia
Grupa B: Italia, Danemarca, Bosnia-Herţegovina, Israel, Malta, Georgia
Grupa C: Norvegia, Ţara Galilor, Belarus, Irlanda de Nord, Insulele Feroe
Grupa D: Spania, Cehia, Polonia, Moldova, Azerbaidjan
Grupa E: Scoţia, Finlanda, Portugalia, Albania, Cipru
Grupa F: Suedia, Islanda, Ungaria, Slovacia, Letonia
Grupa G: Franţa, Austria, Serbia, Kazahstan, FYR Macedonia
Grupa H: Elveţia, Belgia, ROMÂNIA, Croaţia, Lituania
Grupa I: Germania, Ucraina, Irlanda, Grecia, Muntenegru

Câştigătoarele celor nouă grupe şi cele mai bune trei echipe de pe locul doi se vor califica direct la turneul final, alăturându-se ţării gazdă, Anglia. Celelalte şase ocupante ale poziţiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la Euro-2021.

Preliminariile vor începe la 26 august 2019 şi se încheie pe 22 septembrie 2020.

Turneul final va fi găzduit de Anglia în iulie 2021, în următoarele oraşe: Brighton & Hove (Brighton Community Stadium), Londra (Brentford Community Stadium), Manchester (Manchester City Academy Stadium), Milton Keynes (Stadionul MK), Nottingham (City Ground), Rotherham (New York Stadium), Sheffield (Bramall Lane) şi Southampton (St Mary’s Stadium). Finala se va juca pe stadionul Wembley din Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.