Atacantul Adrian Mutu şi-a anunţat retragerea din activitate şi într-o postare pe pagina de Facebook, a doua zi după ce a trimis o scrisoare în acest sens presei din Italia. În mesajul postat, Mutu mulţumeşte fanilor şi subliniază că nu a existat onoare mai mare decât aceea de a juca pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Aici mă opresc! După 30 de ani! Sunt chiar peste 30 de ani de când cu un prieten în faţa casei visam să fim mari. Ies din viaţa de fotbalist supărat pe timp. Pentru că e ireversibil şi pentru că 30 de ani au trecut ca o clipire. Azi mi-au rămas amintirile: cu golurile, cu antrenamentele, cantonamentele, cu antrenorii, colegii, cu tristeţile, cu bucuriile, dar mai ales cu suporterii. Cu românii mei. Pentru că atunci când m-au aplaudat şi mi-au scandat numele am simţit că toată lumea e a mea. Nu fac acum statistici cu performanţele mele. Acestea vor rămâne pentru totdeauna. Azi îmi caut în suflet. Azi îmi vin în minte stadioanele pline de la echipa naţională. Să joc pentru naţionala ţării mele a însemnat să simt mândria aceea pe care am avut-o doar atunci când mi s-au născut copiii. La imnul tării mele, acolo jos, pe gazon, cu 10 pe spate şi cu banderola de căpitan pe braţ, îmi auzeam bătăile inimii amplificate de 1000 de ori. N-a existat pentru mine o onoare mai mare ca asta. Şi vă mulţumesc!", a scris Mutu.

Atacantul încheie scrisoarea spunând că nu a fost "nici înger, nici demon": "Am jucat pentru mai multe echipe. Toate au un loc special în viaţa mea! FC Argeş, începuturile. Apoi, Dinamo, club care m-a aruncat în fotbalul adevărat. Au urmat peste 100 de goluri în Serie A şi 35 pentru Echipa Naţională. Dar a fost şi Fiorentina, care are un loc aparte în sufletul meu. Vă mulţumesc, fiorentini! M-aţi iubit mereu, necondiţionat! Cine consideră că i-am greşit, îl rog să accepte scuzele mele. Cui m-a criticat, îi mulţumesc! Le mulţumesc jurnaliştilor. Au fost parte din povestea mea de fotbalist. Indiferent în ce fel, indiferent cum. Mulţumesc tuturor pentru tot! N-am fost un înger, dar nici un demon. Am fost eu, Adrian Mutu! Vă mulţumesc din suflet!".

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Adrian Mutu a debutat la echipa naţională în 29 martie 2000, pe când era legitimat la Inter Milano, în meciul Grecia - România, 2-0. El are 76 de selecţii, reuşind să marcheze de 35 de ori. Este, alături de Gheorghe Hagi, golgeterul all-time al echipei naţionale. Mutu a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 2000 şi 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.