Primarul oraşului München a anunţat, joi, că o stradă de lângă Allianz Arena va fi redenumită în onoarea lui Franz Beckenbauer. Kaiserul a murit în data de 7 ianuarie, la vârsta de 78 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Redenumirea unei străzi este cea mai mare onoare pe care oraşul München o poate acorda postum şi un semn al profundului respect şi admiraţiei pe care le avem pentru Franz Beckenbauer”, a precizat primarul Dieter Reiter într-un comunicat.

Beckenbauer,care a murit în 7 ianuarie la vârsta de 78 de ani, este considerat cea mai mare legendă a lui Bayern şi unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Fostul fotbalist a câştigat Cupa Mondială ca jucător şi antrenor, dar şi Euro şi două premii Balonul de Aur. În cei 13 ani petrecuţi în Bavaria, jucătorul din Munchen a câştigat trei Cupe Europene şi patru titluri de campion al Germaniei, înainte de a mai câştiga unul cu Hamburg în 1981-1982.

O parte din strada cunoscută în prezent sub numele de Werner Heisenberg Allee, care trece pe lângă stadion în nordul oraşului, se va numi „Franz Beckenbauer Platz” (Piaţa Franz Beckenbauer), iar adresa stadionului, care va găzdui finala Ligii Campionilor în mai 2025, va fi de asemenea schimbată în „5, Platz Franz Beckenbauer”, numărul tricoului său de pe teren.

Primăria oraşului München a anunţat că schimbarea va intra în vigoare la 7 ianuarie 2025, la împlinirea primului an de la moartea fostului fotbalist. De asemenea, Beckenbauer va fi omagiat cu o statuie în faţa stadionului, alături de cea a lui Gerd Müller, legendarul atacant şi fost coechipier al lui Bayern.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.