Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova (TNCMS) ne invită, între 7 şi 13 octombrie 2024, la Săptămâna Purcărete, eveniment care celebrează 50 de ani de carieră a regizorului Silviu Purcărete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pentru prima dată în România, lumea teatrală şi publicul fascinat de creaţiile lui Silviu Purcărete îşi dau întâlnire la Craiova într-o sărbătoare fără precedent. Săptămâna Purcărete oferă o incursiune în universul actual al autorului celor mai de amploare două spectacole din istoria teatrului românesc: „Danaidele”, co-produs de Teatrul Naţional din Craiova, şi „Faust”, producţie fenomen care se joacă neîntrerupt la Sibiu din 2007. 

Pentru a marca 50 de ani de excelenţă marca Silviu Purcărete pe scena lumii, timp de o săptămână, Naţionalul craiovean va face o reverenţă în faţa creatorului căruia îi datorează o perioadă de glorie internaţională cu totul remarcabilă. Cunoscuta instituţie va găzdui cinci spectacole din repertoriul curent al teatrelor din ţară: „Povestea prinţesei deocheate” (Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu), „Lexiconul amar” (Teatrul Odeon din Bucureşti), „Gertrude” (Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti), „O tragedie veninoasă” şi „Plugarul şi moartea” (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi), precum şi proiecţiile filmului „Undeva la Palilula” şi documentarului „Furtuna”, regizate de Silviu Purcărete

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Mai mult decât o selecţie de spectacole exemplare, jubileul Săptămâna Purcărete îl va aduce în faţa publicului pe omul şi creatorul Silviu Purcărete într-o serie de întâlniri cu cei care îi sunt şi i-au fost, deopotrivă, colaboratori, prieteni şi surse de inspiraţie: artişti, manageri sau producători şi spectatori. Programul propus este o imagine vie a viziunii marelui regizor, o uşă deschisă către universul său atât de complex.

Personalităţi marcante ale spaţiului cultural românesc precum Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Emil Boroghină, Dragoş Buhagiar, Vasile Şirli, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Claudiu Bleonţ, Marius Manole, Marina Constantinescu, Sebastian-Vlad Popa şi Octavian Saiu se numără printre cei care îi vor fi alături lui Silviu Purcărete la ceas aniversar. 

Astfel, singurul regizor român care a fost prezent în programele oficiale ale Festivalurilor de la Edinburgh şi Avignon, cele mai importante evenimente de teatru de oriunde, dar şi primul creator al scenei româneşti despre care s-a vorbit în întreaga lume după 1989 (re)vine la Craiova, într-un moment de referinţă pentru cultura română. 

Săptămâna Purcărete este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii.

Pentru mai multe detalii accesaţi: 

Biletele se pot achiziţiona atât online, direct de pe site-ul instituţiei www.tncms.ro, cât şi în format fizic, de la agenţia teatrală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.