Francezii s-au săturat "să li se dea lecţii", a declarat Marine Le Pen, vineri, criticând astfel poziţia căpitanului echipei de fotbal a Franţei, Kilian Mbappé, care cu o zi înainte a făcut apel la populaţie să "voteze pentru partea bună" în turul al doilea al alegerilor legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot", a declarat liderul extremei drepte franceze pentru canalul american CNN International, care a postat un extras din interviu pe reţelele sociale.

"Kylian Mbappé este fără îndoială un fotbalist foarte bun", a recunoscut Marine Le Pen, ea însăşi "nu prea pasionată de fotbal". Dar "această tendinţă a actorilor, fotbaliştilor şi cântăreţilor de a veni să le spună francezilor ce ar trebui să voteze (...) începe să fie foarte rău resimţită în ţara noastră", a adăugat ea.

Mai ales atunci când sunt "milionari sau chiar miliardari care trăiesc în străinătate" care vorbesc cu "oameni care câştigă 1.300, 1.400 de euro pe lună", a subliniat ea. "Acei oameni care au norocul să trăiască bine, chiar foarte bine, să fie protejaţi de insecuritate, sărăcie şi şomaj (...) cred că ar trebui să-şi păstreze o formă de rezervă", a insistat Marine Le Pen.

Joi, Kylian Mbappé a declarat că este "foarte urgent" să se voteze după "rezultatele catastrofale" ale primului tur, care au pus Rassemblement National (RN) în poziţia de a obţine o majoritate în Adunarea Naţională.

"Sperăm că toată lumea se va mobiliza şi va vota pentru partea bună", a adăugat atacantul vedetă, în cadrul unei conferinţe de presă înaintea sfertului de finală al Euro-2024 cu Portugalia, vineri seara.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Rassemblement National a obţinut rezultate solide - aproximativ 33% din voturi la nivel naţional - duminică, în primul tur al alegerilor anticipate, lăsând partidul lui Marine Le Pen pe punctul de a obţine potenţial puterea.

Al doilea tur al alegerilor legislative are loc duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.