Cu ocazia celebrării Zilei educaţiei financiare, stabilită în data 11 aprilie a fiecărui an prin LEGEA nr. 83/2022, Asociaţia Finprotect si Colegiul Economic „Nicolae Kretzulescu”, cu sprijinul partenerilor sai: UNSAR, INTARO INSURANCE SERVICES, 123 CREDIT, OMNIASIG si INFOASIG CLAIM au organizat un semninar dedicat educaţiei financiare, în istorica sală a Colegiului Kretzulescu.
Finprotect a fost reprezentată de Gheorghe Cojocaru - Prim Vicepreşedinte şi Robert Creţu – Vicepreşedinte.
Au fost alaturi de noi specialişti cu vastă experienţă în domeniul financiar:
- Dr. Calin Rangu – Presedinte Camera de Diplomatie Comerciala cu Confederaţia Elveţiană;
- Valentin Blajan – 123 Credit;
- Dr Adrian Morar - Leaders Inside şi investitor;
- Bogdan Georgescu – Kent Medway Cyber Cluser - U.K.
Ne-am bucurat să constatăm în cadrul dezbaterilor interesul deosebit manifestat de elevi faţă de subiectele prezentate, inteligenţa artificială aplicată în domeniul financiar, asigurări, investiţii pe pieţe de capital & mărfuri, credite & plasamente bancare, securitate cibernetică etc. De asemenea, am fost onoraţi de disponibilitatea cadrelor didactice pentru noi proiecte ce vizează educaţia financiară a elevilor şi pregătirea acestora pentru o carieră de succes în viaţă. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul doamnei Mirela Dinescu, director al Colegiului Economic Kretzulescu.
În cadrul discuţiilor avute cu elevii de către invitaţii Finprotect, s-a evidenţiat un aspect pozitiv şi anume că tinerii sunt motivaţi să devină independenţi financiar. Aceasta este o tendinţă promiţătoare, care, dacă este susţinută prin strategii adecvate şi oportunităţi de dezvoltare, poate conduce la o generaţie mai stabilă şi mai prosperă.
Printre priorităţile şi valorile generaţiei Z, constatam că se pune un accent puternic pe sănătatea mentală şi fizică, relaţiile de familie şi siguranţa financiară. Aceste valori reflectă o conştientizare crescândă a importanţei echilibrului între viaţa personală şi cea profesională. De asemenea, tinerii sunt preocupaţi de sustenabilitate şi de impactul lor asupra mediului, ceea ce sugerează o orientare către un viitor mai responsabil şi mai echitabil.
În concluzie, noua generaţie reprezintă o forţă influentă în societatea contemporană, aducând idei noi şi o abordare diferită faţă de viaţă şi muncă. Provocările financiare cu care se confruntă sunt reale şi semnificative, dar printr-o abordare echilibrată şi prin diversificare investiţională, riscurile pot fi ţinute sub control. În plus, cu sprijinul adecvat şi prin investiţii în educaţia financiară, toate obstacolele pot fi depăşite, iar Finprotect va juca un rol din ce în ce mai important în acest deziderat ambiţios şi realist.

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.