Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezminţit, miercuri, zvonurile legate de un articol publicat în presa franceză, conform cărora se ia în considerare posibilitatea anulării Jocurilor Olimpice de la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Le Journal du Dimache şi Le Point au anunţat că preşedintele CIO, Thomas Bach, a fost "îngrozit de dizolvarea" Adunării Naţionale franceze la 9 iunie de către Emmanuel Macron şi şi-a dat "termen până la jumătatea lunii iulie pentru a confirma, anula sau amâna Jocurile de la Paris", care ar urma să se desfăşoare între 26 iulie şi 11 august.

"Acest lucru face în mod clar parte din campania continuă de dezinformare împotriva Franţei, a CIO, a preşedintelui său şi a Jocurilor Olimpice. Nu are nicio bază reală. Preşedintele CIO şi întreaga mişcare olimpică aşteaptă cu nerăbdare nişte Jocuri Olimpice excelente la Paris 2024, începând cu ceremonia de deschidere din 26 iulie", a negat CIO într-un mesaj postat pe reţelele sale sociale, inclusiv X.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice Paris 2024 a declarat, de asemenea, că va "investiga originea acestor informaţii false" difuzate de Le Point şi preluate de Le JDD.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.