Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost renovată în cadrul unui proiect a cărui valoare depăşeşte 16 milioane de lei. Spaţiul în care aceasta funcţionează a fost extins, a fost creată o zonă de imagistică, iar prin proiect au fost achiziţionate echipamente medicale, mobilier medical, mobilier pentru interior şi exterior, produse IT. Unitatea de Primiri Urgenţe de la Piteşti primeşte anuale peste 60.000 de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, joi, de Consiliul Judeţean Argeş, valoarea totală a contractului de finanţare pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti este de 16.245.684 lei.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Construcţia a fost recepţionată miercuri.
 
Proiectul a extinderea spaţiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spaţiu de resuscitare cu două paturi, realizarea unui spaţiu de evaluare şi tratament imediat cu 13 paturi şi a unei zone de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf şi echipament Roentgen pentru radiografii: o cameră AR, o cameră tehnică radiaţii, o cameră CT, o cameră tehnică CT, camere de schimb (pe sexe, pentru pacienţii care vor utiliza camerele cu aparatura pentru imagistică medicală), hol de distribuţie în spaţiile de imagistică (camera AR şi camera CT) a pacienţilor aduşi cu targa de ambulanţă.
Noua UPU are de asemenea un spaţiu protejat pentru o ambulanţă, o cameră comandă, grupuri sanitare organizate pe sexe pentru personal. 
 
La nivelul parterului s-au realizat spaţii destinate personalului medical, respectiv o sală de întâlniri colective, un birou medicul şef UPU unul pentru asistent şef UPU, o cameră de odihnă, camera de gardă,  vestiare şi grupuri sanitare organizate pe sexe şi un spaţiu tehnic. 
 
”De asemenea, a fost amenajată incinta spitalului din partea sudică a acestuia.  Clădirea este prevăzută cu instalaţii de încălzire, instalaţii sanitare şi instalaţii electrice, instalaţii de curenţi slabi, detecţie şi semnalizare incendiu, instalaţii de oxigen şi hidranţi interiori şi exteriori conform cerinţelor stabilite de legile şi normativele în vigoare, specifice programului arhitectural. Prin proiect au fost achiziţionate echipamente medicale, mobilier medical, mobilier pentru interior şi exterior, produse IT”, transmite, joi, Consiliul Judeţean Argeş.
 
”Necesitatea unei UPU extinsă şi modernizată la Spitalul Judeţean era evidentă, având în vedere numărul mare de pacienţi care se prezintă zilnic. Este cunoscut faptul că au fost zile în care medicii au primit sute de cazuri. Numai anul trecut, spre exemplu, s-au consultat şi tratat în regim de urgenţă 67021 pacienţi. Vorbim, totuşi, de urgenţe, acolo unde timpul de intervenţie este esenţial. Prin realizarea acestui proiect, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti va avea  una dintre cele mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe din ţară. Noi, Consiliul Judeţean Argeş, am depus, în aceşti 4 ani, toate eforturile pentru a extinde şi moderniza infrastructura de sănătate în cele 9 unităţi medicale pe care le avem în administrare”, a declarat la recepţia lucrărilor vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.