România a trimis, luni, în Bosnia şi Herţegovia produse de cazarmament din rezervele de stat, prin care să se asigure cazarea pentru 200 de persoane afectate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”România răspunde solicitării de asistenţă umanitară şi oferă sprijin populaţiei din Bosnia şi Herţegovina care se confruntă cu inundaţii şi alunecări de teren. În cursul zilei de astăzi au fost trimise produse de cazarmament ce provin din rezervele de stat, precum corturi, paturi, saltele etc., prin care să se asigure cazarea pentru 200 de persoane”, a anunţat, luni seară, Guvernul.

Hotărârea în acest sens a fost luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, duminică, de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Transportul bunurilor se face pe cale terestră, cu sprijinul logistic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest fel, România se alătură statelor membre ale Mecanismului European de Protecţie Civilă care au răspuns apelului lansat prin trimiterea de echipe de intervenţie şi ajutor umanitar.

Cel puţin 14 persoane au murit vineri în inundaţii în Bosnia şi Herţegovina şi multe altele erau date dispărute, în timp ce ploile torenţiale şi alunecările de teren au distrus case, drumuri şi poduri în centrul ţării, relatează Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.