O rachetă hipersonică rusească a lovit luni dimineaţă „zona” unei importante baze aeriene din Ucraina, Starokostiantîniv, a anunţat Kievul într-o recunoaştere rară a unui astfel de atac, după lovituri cu drone şi rachete care au vizat, de asemenea, capitala, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ultimul atac asupra aerodromului Starokostiantîniv din regiunea vestică Hmelnîţki, care este adesea atacată de Rusia, a avut loc la o zi după ce ministrul olandez al apărării a declarat că ţara sa va furniza Ucrainei mai multe avioane F-16 în următoarele luni.

Ucraina, care a primit un lot de avioane F-16 în această vară, după luni de zile de lobby pe lângă Occident, păstrează secretă locaţia avioanelor sale de război pentru a le proteja de loviturile cu rază lungă de acţiune pe care Rusia le-a efectuat în timpul războiului.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Forţele aeriene, care rareori dezvăluie pagubele provocate ţintelor militare, nu au precizat dacă lovitura a avariat baza aeriană, dar recunoaşterea faptului că o rachetă a lovit în apropierea instalaţiei  este neobişnuită.

Nu au existat victime civile sau daune aduse infrastructurii critice din regiune, a declarat guvernatorul Serhi Tiurin.

De asemenea, două rachete Kinjal au fost doborâte în regiunea Kiev, au declarat forţele aeriene. În trei districte din Kiev au căzut resturi, dar nu au fost raportate pagube majore sau victime după ce apărarea aeriană a contracarat ţintele care se apropiau, au declarat autorităţile oraşului. Resturile au avariat acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu mai multe etaje şi acoperişul unui supermarket din districtul Solomianski, în vestul oraşului, iar un fragment de rachetă a căzut pe teritoriul unei şcoli, a declarat şeful administraţiei militare a oraşului, Serhii Popko. De asemenea, resturi de rachete au căzut într-o zonă deschisă din districtul central Şevcenkivski şi au avariat acoperişul unei maşini în districtul Holosiivskyi din sudul Kievului.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât, de asemenea, 32 de drone ruseşti, iar alte 37 au fost pierdute de pe radarele militare, ceea ce sugerează că au fost dezactivate prin sistemele de război electronic, a declarat forţa aeriană a Ucrainei.

Rusia a organizat atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune asupra Ucrainei pe tot parcursul războiului pe care l-a lansat în februarie 2022. Atacurile nocturne cu drone au devenit aproape regulate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.