Zborurile spre Europa sunt cu până la 59% mai ieftine acum faţă de perioada verii, arată datele agenţiei de turism online Vola.ro, potrivit căreia cele mai populare destinaţii de city-break din Europa sunt oraşele care atrag anual cel mai mare număr de turişti: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles şi Barcelona. La nivel general, preţul mediu pentru zborurile din septembrie a fost de 141 euro în comparaţie cu 168 de euro în august. În octombrie, diferenţele de preţ mediu în cazul biletelor de avion vor fi şi mai mari faţă de august, astfel: pentru Dublin, biletele vor fi cu 59% mai ieftine în octombrie faţă de august, pentru Londra şi Milano, cu 50% mai ieftine în octombrie în comparaţie cu august, pentru Bruxelles, cu 43% mai ieftine, pentru Barcelona, cu 45% mai ieftine. Cel mai ieftin bilet vândut toamna aceasta pe Vola.ro a fost de 30 de euro, pe ruta Cluj-Napoca - Milano, pe când cel mai scump a ajuns la 5.315 euro, pe ruta Bucureşti - Sao Paulo. De asemenea, compania a înregistrat o creştere de 155% a cererii de zboruri spre şi dinspre Kathmandu, ca urmare a numărului mare de lucrători care vin din Nepal să muncească în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Toamna este considerată una dintre cele mai bune perioade pentru rezervarea unei vacanţe, mai ales că preţurile cazărilor şi ale biletelor de avion sunt mai mici în comparaţie cu cele din sezonul estival, când şi cererea este mai mare. De asemenea, temperaturile plăcute şi atmosfera liniştită, fără aglomeraţia tipică perioadelor de vârf, sunt ideale pentru plimbări şi explorări urbane, astfel că cei mai mulţi călători aleg vacanţele de tip city-break”, potrivit datelor agenţiei de turism online Vola.ro, care arată că tarifele zborurilor de toamnă sunt mai mici faţă de alte luni, cel mai ieftin preţ înregistrat pe platformă fiind pentru un zbor pe ruta Cluj-Napoca - Milano, la numai 30 de euro.

Cele mai populare destinaţii de city-break din Europa sunt oraşele care atrag anual cel mai mare număr de turişti: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles şi Barcelona. În acelaşi timp, acestea sunt cunoscute pentru comunităţile mari de români formate în jurul lor şi în localităţile învecinate, motiv pentru care există şi un număr mai mare de zboruri către şi dinspre ele.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Totodată, sunt şi câteva destinaţii care au urcat în topul preferinţelor românilor pentru acest sezon: un astfel de exemplu este Istanbul, care este cu 20% mai ieftin în octombrie faţă de august. În plus, începând cu mai 2024, nu mai e nevoie de paşaport pentru a vizita Turcia, motiv pentru care tot mai mulţi români s-au orientat către un city-break în Istanbul. Urmează Tirana, a cărei popularitate a crescut semnificativ în urma campaniei turistice derulate de guvernul albanez. Marrakech este o altă destinaţie căutată toamna aceasta, mai ales că, din 28 octombrie, va fi introdus un zbor direct din România.

”În ultimele luni, am asistat la un exod al muncitorilor străini care vin să lucreze în România, cei mai mulţi dintre ei provenind din Nepal. În acest context, se observă deja un număr mai mare al rezervărilor de zboruri pentru Kathmandu: Vola.ro a înregistrat o creştere de 155% a cererii de zboruri spre şi dinspre capitala Nepalului. Fenomenul este justificat de numărul mare de lucrători care vin de acolo pentru a munci în ţara noastră, în special în industrii precum HoReCa, retail sau construcţii. Muncitorii străini joacă un rol important în dezvoltarea economică a ţării noastre, suplinind lipsa forţei de muncă semnalată în present”, mai arată compania.

La nivel general, preţul mediu pentru zborurile din septembrie a fost de 141 euro în comparaţie cu 168 de euro în august. În octombrie, diferenţele de preţ mediu în cazul biletelor de avion vor fi şi mai mari faţă de august, astfel: pentru Dublin, biletele vor fi cu 59% mai ieftine în octombrie faţă de august, pentru Londra şi Milano, cu 50% mai ieftine în octombrie în comparaţie cu august, pentru Bruxelles, cu 43% mai ieftine, pentru Barcelona, cu 45% mai ieftine.

Cel mai ieftin bilet vândut toamna aceasta pe Vola.ro a fost de 30 de euro, pe ruta Cluj-Napoca - Milano, pe când cel mai scump a ajuns la 5.315 euro, pe ruta Bucureşti - Sao Paulo.

În ceea ce priveşte bagajul de city-break, 75% dintre români călătoresc fără bagaj de mână, rezumându-se doar la rucsacul inclus în biletul de avion, mai ales că e vorba despre o excursie rapidă. Pe de altă parte, 17% dintre ei aleg să plece şi cu un bagaj la cală. Cei mai mulţi dintre ei călătoresc fie singuri, fie în cuplu, iar durata la şedere la destinaţie este de 4 zile, media generală pentru un city-break.

Pentru organizarea celor mai accesibile city-break-uri. specialiştii Vola.ro le recomandă călătorilor să rezerve biletele de avion cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. În cazul în care amână mai mult, tarifele se pot scumpi cu până la 60%. Pentru zborurile cu plecare din România, cele mai ieftine bilete vor fi cele rezervate duminica, urmate de cele rezervate sâmbăta. La polul opus, cele mai scumpe bilete sunt cele achiziţionate în timpul săptămânii, mai ales miercurea şi joia.

O menţiune specială merită şi intervalul orar al zborului: adesea, zborurile programate în afara intervalului 08:00-21:00 au preţuri semnificativ mai mici. Prin urmare, acestea pot fi o opţiune foarte bună pentru călătorii care se bucură de flexibilitate în ceea ce priveşte ora de sosire la destinaţie.

Nu în ultimul rând, în locul zborurilor directe, experţii recomandă şi combinaţiile de zboruri conectate avantajos, pentru a face economie. O altă variantă poate fi cea a alegerii unui zbor care aterizează pe un aeroport mai mic din regiune: chiar dacă e mai îndepărtat de oraş sau de zona turistică principală, avantajul este că poate avea un preţ mult mai mic.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.