Sindicalişti din Federaţia Naţională Mine Energie participă, miercuri, la o manifestaţie organizată la sediul Guvernului, împotriva noii legi a pensiilor publice, despre care minerii spun că aduce prejudicii semnificative acestei categorii profesionale. Sindicaliştii solicită ”un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată” de noul act normativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Protestul organizat de sindicaliştii din minerit se va desfăşura în faţa sediului Guvernului în zona alveola media, între orele 11:00 şi 13:00.
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
Reprezentanţii minerilor reclamă că noua lege a pensiilor publice ”a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari”, anunţând că protestul are scopul de a atrage atenţia asupra pierderilor financiare ”semnificative” suferite de cei care au muncit în condiţii grele şi periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente şi a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar.
 
”Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiţii speciale, mulţi dintre aceştia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%. Minerii, energeticienii şi alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechităţi şi pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiţii dificile”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Mine Energie.
 
Reprezentanţii minerilor transmit că ”speră să deschidă un dialog real cu autorităţile pentru a rectifica situaţia creată de noua lege a pensiilor” şi solicită ”măsuri concrete şi imediate pentru ca aceste categorii vulnerabile de pensionari să nu fie defavorizate în continuare”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.