Premierul Ludovic Orban declară că pacienţii care au nevoie de spitalizare nu pot fi refuzaţi pe motiv că nu au făcut testul pentru depistarea COVID-19 şi anunţă că a solicitat ministrului Sănătăţii să înfiinţeze o linie telefonică la care pacienţii să semnaleze astfel de situaţii şi să ia măsuri în privinţa conducerii spitalelor în care aceste cazuri se repetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Îţi faci testul de COVID numai dacă ai simptome, sau ai un istoric care să poată să genereze suspiciunea că ai fi putut contracta virusul respectiv. Este o exagerare din partea unui şef de secţie care nu vrea să interneze un pacient care nu are testul COVID”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Acesta a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, că înfiinţeze o linie TelVerde la care pacienţii cărora li se refuză acordarea de servicii medicale pe motiv că nu au făcut test pentru depistarea COVID-19 să anunţe aceste fapte.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Imediat ce primeşte un număr de două-trei (reclamaţii – n.r.) legate de un spital, că este refuzată unor cetăţeni această solicitare de a fi internat (...) când cumulează două-trei semnalări legate de un spital să trimite imediat Corpul de Control ş imediat solicită demiterea lui, poate chiar, dacă e cazul, să sesizeze chiar organele de cercetare penală î cazul  care este vorba de fapte penale”, a adăugat Ludovic Orban.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.