Émilie O., fosta parteneră a unuia dintre cei 50 de bărbaţi acuzaţi că au violat-o pe Gisele Pelicot, a vorbit în faţa instanţei luni, în cadrul acestui proces răsunător din Franţa, şi şi-a exprimat temerea că şi ea a fost violată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Nu ştiu dacă nu am fost violată! Este îngrozitor, voi avea mereu îndoieli”, a spus în lacrimi fosta parteneră a unuia dintre cei 50 de coinculpaţi în cazul violurilor din Mazan, luni, în faţa tribunalului penal din Vaucluse.

Emilie O., în vârstă de 33 de ani, a declarat în faţa instanţei că se întreabă zilnic dacă fostul său soţ, Hugues M., în vârstă de 39 de ani, ar fi putut să procedeze asupra ei la fel ca Dominique Pelicot asupra fostei sale soţii timp de 10 ani: să o drogheze cu anxiolitice, să o violeze şi chiar să aducă zeci de străini recrutaţi pe internet pentru a o viola.

„Am fost manipulată şi am trăit o minciună. Mi-am iubit viaţa”, dar «acum mă îndoiesc de tot», a explicat ea, ridicându-se în picioare în faţa fostului său partener, cu care a trăit timp de cinci ani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acesta din urmă, un faianţar de meserie, a mers la casa Pelicot într-o noapte din 2019 pentru a o agresa sexual pe Gisèle alături de fostul ei soţ, Dominique.

El este judecat din 2 septembrie la Avignon, alături de 50 de coacuzaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani, într-un proces care a devenit emblematic pentru supunerea chimică şi violenţa sexuală. „Credeam că trăiesc o viaţă liniştită şi împlinită, dar m-am înşelat”, a adăugat ea, vorbind despre un tovarăş «întotdeauna respectuos, grijuliu şi blând», cu care a avut «relaţii sexuale asidue» şi cu care au împărtăşit pasiunea lor comună pentru motociclete. Uniunea lor s-a încheiat în noiembrie 2020, când ea a aflat că el avea mai multe relaţii extraconjugale. „El spunea că avea impulsuri şi o nevoie de adrenalină pe care le găsea doar atunci când conducea motociclete şi făcea sex”, a spus ea.

Viaţa ei, pe care încerca să o reconstruiască, a fost dată peste cap din nou când, în septembrie 2021, a primit un apel de la departamentul de investigaţii penale din Avignon. „Am fost convocată şi mi s-a spus că Hugues a violat o femeie în octombrie 2019, cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere. Nu-i cred, sunt uluită, şocată, cer să văd fotografia şi atunci îmi dau seama că nu este un coşmar”, a detaliat ea.

Hugues M. este urmărit penal pentru „tentativă de viol”, deoarece nu a reuşit să o penetreze pe Gisele Pelicot.

Ea şi-a amintit apoi de o noapte din 2019 când s-a trezit că partenerul ei făcea sex cu ea în timp ce ea dormea. De asemenea, ea a fost „ameţită” între septembrie 2019 şi martie 2020 şi a depus o plângere. Cu toate acestea, testele efectuate pe ea în timpul anchetei pentru a detecta orice depunere chimică nu au găsit nimic, iar plângerea ei a fost respinsă „din lipsă de probe materiale”. În ciuda acestui fapt, ea trăieşte cu îndoiala că a fost victima unei supuneri chimice.

Un acuzat a violat-o pe Gisèle Pélicot în timp ce partenera sa era în travaliu

Emilie O. a izbucnit în lacrimi în timp ce o privea pe Gisèle Pelicot, care i-a zâmbit în semn de susţinere. În plus faţă de Hugues M., instanţa a început luni să examineze faptele a cinci co-inculpaţi, inclusiv Joan K., cel mai tânăr, acum în vârstă de 26 de ani, dar 22 la momentul faptelor, care este suspectat că a mers de două ori la locuinţa cuplului Pelicot din Mazan, un mic oraş din Vaucluse, pentru a o viola pe Gisèle. O dată în noiembrie 2019, în loc să participe la naşterea copilului său şi al partenerei sale de care era separat.

Considerat „depresiv” de către anchetatori, el este aşteptat să îşi explice acţiunile la sfârşitul săptămânii. Sala de judecată a fost foarte goală pentru prima dată de la deschiderea procesului, la 2 septembrie, din cauza numeroaselor dispense acordate de preşedintele completului de judecată inculpaţilor care nu sunt direct implicaţi în evenimentele din această săptămână.

De fiecare dată când Gisèle Pelicot soseşte şi părăseşte sala de judecată, ea are parte de aplauze furtunoase din partea publicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.